avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune?

In anul 1978, doua persoane (sot si sotie) cumpara, prin ICVL, in rate, o locuinta cu doua camere, in Bucuresti. In anul 1987, cele doua persoane divorteaza, dar nu fac partaj pe locuinta, care nu era inca achitata. In anul 1991, fosta sotie decedeaza si nu deschide nimeni succesiune dupa defuncta, pana in prezent.
In anul 1992, titularul de contract, ramas in viata, achita integral locuinta, dar nu este proprietar de drept decat pe ½ din apartament. Ce poate face in prezent pentru a deveni proprietar legal al intregii locuinte? Are sanse intr-un proces de uzucapiune?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Mostenitor sau nu???? PAS22 PAS22 Va propun spre analiza urmatoarea speta: A si B casatoriti. In anul [b]1991[/b] cumpara impreuna un imobil, pe care urma a-l achita in rate, deci, bun ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral dupa fostul sot defunct bms bms Doamna E. si sotul a cumparat din fondul locativ de stat un apartament, in 1992, contractul prevedea plata in rate catre proprietar adica catre primarie. In ... (vezi toată discuția)
sunt in mare incurcatura marinica71 marinica71 tatal meu sa casatorit cu mama mea in 1984 .in 1987 tatal meu a primit repartitie de la servici un apartament de 3 camere .in 1992 mama decedeaza iar tatal ... (vezi toată discuția)