avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitarea pe noul cod
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitarea pe noul cod

Buna seara,
Am fost condamnat definitiv in 2012 la 3 ani cu suspendare sub supraveghere, 6 ani termen de incercare.Intrebarea mea este urmatoarea: daca solicit acum instantei aplicarea legii mai favorabile privind reducerea termenului de incercare de la 6 la 3 sau 4 ani,reabilitarea cum se face dupa vechiul cod sau dupa noul cod?
Daca s-ar face dupa noul cod mai trebuie sa astept inca 3 ani dupa expirarea termenului de incercare si asta nu m-ar avantaja deloc....
ART. 16 LPACP
(1) Măsura suspendării sub supraveghere a executării pedepsei aplicată în baza Codului penal din 1969 se menţine şi după intrarea în vigoare a Codului penal, până la împlinirea termenului de încercare stabilit prin hotărârea de condamnare.

Parerea mea este ca nu se poate face nimic pana la implinirea termenului de incercare, doar atunci va reabilitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea de drept letty letty Buna ziua, am si eu o intrebare : Am o condamnare cu suspendare de 3 ani, cu termen de incercare de 6 ani din 2009 la care reabilitarea de drept intervine dupa ... (vezi toată discuția)
1,6 ani cu suspendare. GYOGYO GYOGYO Buna seara.Va rog sa ma ajutati la o problema.In februarie 2013 prin hotarare de la curtea de apel, am primit 1ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare si 3 ... (vezi toată discuția)
Ncpp - condamnare suspendare, schimbari raul1907 raul1907 aduce schimbari noul cod penal pentru persoanele care ispasesc o condamnare cu suspendare(3,5 ani)?[ (vezi toată discuția)