avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA 9%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA 9%

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati intr-o problema privind TVA.
Cumpar de la un furnizor-"truse lentile de corectie cu dioptrie"-pe care mi le factureaza cu 9% tva-deoarece asa le importa-vama aplica acest tva.
eu le commercializezn mai departe catre spitalecu 9% sau cu 24%?
nelamurirea:aceste truse lentile , nu sunt de fapt "proteze medicale destinate utilizarii personale exclusive,care amplifica functii ale organismului uman", asa cum le defineste codul fiscal-ele sunt de fapt lentilele de proba folosite la consult ptr.investigatie.Cu ce TVA le vind?
-calculez pro-rata ptr decont? sunt in ceata!
multumesc.
Cel mai recent răspuns: emmaconstantinescu , utilizator 10:05, 5 Martie 2014
In cazul in care achizitia este cu 9% si vanzarea trebuie sa fie cu 9%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 9% gazdatunde gazdatunde Buna ziua! Am rugamintea sa ma lamuriti, lucrez la o optica, la rame si lentile pot sa aplic tva 9%?art.141 alin(1), HG NR.44/2004 , Legea 571/2003 privind ... (vezi toată discuția)
Tva 9% miri12 miri12 Buna ziua, Am o firma care comercializeaza lentile corectoare, rame de ochelari de vedere, accesorii pentru ochelari, lentile de contact sisolutii de ... (vezi toată discuția)
Scutire tva de plata Ionut Gogosaru Ionut Gogosaru Buna, Am o firma platitoare de TVA, prin depasirea plafonului. Cu toate aceastea firma este scutita de plata TVA-ului, art. 141 alin. (1) lit. f) din Codul ... (vezi toată discuția)