Buna ziua oameni !
Va scriu in speranta gasirii unor raspunsuri sau sugestii pentru a ajuta sufletele chinuite din centrele de ecarisaj din toata Romania .
S-au scris rauri de pagini si s-a vorbit ani de zile despre aceasta problema , si totusi inca dormim linistiti noaptea departe de urletele , si de carnagiu care exista in centre. Nu sunt o "nebuna" sunt doar inebunita cand constat ca in tara asta nimic nu mai are valoare sau VIITOR : pensionarii sunt pusi la zid , copii sunt si ei "aranjati " pentru un viitor incert , iar de animale .....nu mai avem cuvinte .....unii ar spune : de asta ne arde noua acuma ? .Macar de ne-ar ardea .
Concret , ce se poate face daca exista dovezi ca aceste animale , ajunse in padocuri dupa ce sunt infometate , batute si lasate sa se "rupa" intre ele ( cel slab /cel mic devine hrana ptr cei mari si puternici - care oricum vor avea acelasi soarta ) sunt ucise in moduri oribile care se stiu si totusi pare ca nu impresioneaza pe nimeni.
Daca nu exista hingheri , care sa aiba urme de constiinta si pic de responsabilitate in ceea ce fac , atunci , intreb oare exista avocati dispusi sa apere interesul animalelor ? Exista oare avocati care sa ajute , asa cum multi medici veterinari au facut un adevarat voluntariat din a trata cainii scosi din centre ? Sunt atat de multe cazuri ...povesti ...oameni de langa noi care nu doar salveaza , ci vindeca , sterilizeaza si apoi cauta stapani ( si basca- mai si gasesc) pentru bietele animale .NU e greu daca se vrea. Dar , afacerea maidanezu , trece peste tot . Nu are limite , nu are control .
Deci , intrebarea mea si nu numai , putem incepe legal , o lupta impotriva ( nu a legii ) ci a sistemului cu oamenilor angajati care NU vor sa aplice legea in sensul in care a fost ea conceputa ?
In spatele acestui mesaj stau zeci de persoane care asteapta raspunsul dvs , si mii de suflete pentru care daca nu putem cere dreptul la viata , vrem sa cerem macar ,dreptul la o moarte mai ......... usoara ?! Sau numiti-o dvs cum vreti . Eu nu am cuvinte.
Nimic fara Dumnezeu .....dar la fel zic : nimic fara oameni .Am zis OAMENI.
Va multumesc , chiar si numai pentru rabdarea de a-mi fi citit mesaju.
Klara
aceasta problema , este strict a ONG-urilor care nu-si dau interesul pentru "bietele suflete" . atractia cea mai mare o au BMW-urile, Mercedes-urile sediile impunatoare si conturile grele umplute cu donatii .
cred cetatenii de rand , au cam inceput sa se sature de neglijenta de care se da dovada de multa vreme incoace , si autoritatile au inceput sa-si faca treaba , idiferent de urmarile care au loc. avocati sunt destui....si oamneii isi fac treaba pentru care sunt platiti , dar eu , pot apela la aceeasi avocati sa-mi apere drepturile.
opinia mea : nu am nimic cu nici un caine , dar , cui sa ma plang , sau impotriva cui sa ma indrept in caz de evenimente nefericite !
Aveti perfecta dreptate
Situatia mentionata si de dv ,se datoreaza alesilor nostri,ajunsi in functia sa dispuna masuri impotriva semenilor -vezi batjocura din spitale,interesati de alte probleme ale vietii cotidiene,
de obtinerea de beneficii personale ,pentru care ulterior ajung sa raspunda -uneori-in fata legii si ajung sa isi planga de mila ca sunt victimile jocului politic
Poate o solutie ar fi sensibilizarea organizatiilor de afara,care au demonstrat ca de la inceputul acestui genocid au facut eforturi concrete de adoptie
ok . oamenii civilizati adopta doar din mila , apoi situatia revine la cea initiala.
problema din spitale , cu scuzele de rigoare , dar tot noi am provocat-o , cetatenii de rand , ca nu am stiut sa gestionam de la bun inceput fiecare drept ce ni se cuvine. la fel si in scoli. acum , s-a legalizat "orice e bine venit" , prin sponsorizare.
Sa asteptam ajutorul tot de afara .......Si daca tot omoram , atunci sa vina cei de-afara sa ne invete cum , daca vrem si daca ne permitem sa invatam. Dar cu cine ? Cu ce bani ? Lopata , bata , apa si curentul electric -de aceasta data .......sunt mult mai ieftine . Iar jigodii care sa le puna in practica hehe ....cate sunt . Matura nu le place asa cum le place " hinghereala ".
Din pacate , hingherii sunt o categorie de persoane fara educatie , si vai de ei , cu mintea aburita de bautura de multe ori , posibil si cu probleme de alta natura ( caci ,daca ii vezi cu cata placere fac ce fac , te poti gandi si la asta ) . Asta deranjeaza pe multi dintre iubitorii de animale , felul in care se face eutanasierea , felul in care sunt chinuite animalele pana la momentul eutanasierii ...nu exista nicio regula care sa nu poata fi incalcata deoarece nu exista transparenta in toata aceasta problema . Sunt doar ei cu portile inchise , si bietele animale . Dincolo de gard este infernul ....sau mai bine zis , infernul este tara mea .
Ma ingrozesc mai tare de un om ca acestia , decat de un caine .