avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Lacrima si-o bea, strop dupa strop - cainele, fost ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Lacrima si-o bea, strop dupa strop - cainele, fost animal de casa

Buna ziua oameni !
Va scriu in speranta gasirii unor raspunsuri sau sugestii pentru a ajuta sufletele chinuite din centrele de ecarisaj din toata Romania .
S-au scris rauri de pagini si s-a vorbit ani de zile despre aceasta problema , si totusi inca dormim linistiti noaptea departe de urletele , si de carnagiu care exista in centre. Nu sunt o "nebuna" sunt doar inebunita cand constat ca in tara asta nimic nu mai are valoare sau VIITOR : pensionarii sunt pusi la zid , copii sunt si ei "aranjati " pentru un viitor incert , iar de animale .....nu mai avem cuvinte .....unii ar spune : de asta ne arde noua acuma ? .Macar de ne-ar ardea .
Concret , ce se poate face daca exista dovezi ca aceste animale , ajunse in padocuri dupa ce sunt infometate , batute si lasate sa se "rupa" intre ele ( cel slab /cel mic devine hrana ptr cei mari si puternici - care oricum vor avea acelasi soarta ) sunt ucise in moduri oribile care se stiu si totusi pare ca nu impresioneaza pe nimeni.
Daca nu exista hingheri , care sa aiba urme de constiinta si pic de responsabilitate in ceea ce fac , atunci , intreb oare exista avocati dispusi sa apere interesul animalelor ? Exista oare avocati care sa ajute , asa cum multi medici veterinari au facut un adevarat voluntariat din a trata cainii scosi din centre ? Sunt atat de multe cazuri ...povesti ...oameni de langa noi care nu doar salveaza , ci vindeca , sterilizeaza si apoi cauta stapani ( si basca- mai si gasesc) pentru bietele animale .NU e greu daca se vrea. Dar , afacerea maidanezu , trece peste tot . Nu are limite , nu are control .
Deci , intrebarea mea si nu numai , putem incepe legal , o lupta impotriva ( nu a legii ) ci a sistemului cu oamenilor angajati care NU vor sa aplice legea in sensul in care a fost ea conceputa ?
In spatele acestui mesaj stau zeci de persoane care asteapta raspunsul dvs , si mii de suflete pentru care daca nu putem cere dreptul la viata , vrem sa cerem macar ,dreptul la o moarte mai ......... usoara ?! Sau numiti-o dvs cum vreti . Eu nu am cuvinte.
Nimic fara Dumnezeu .....dar la fel zic : nimic fara oameni .Am zis OAMENI.
Va multumesc , chiar si numai pentru rabdarea de a-mi fi citit mesaju.
Klara
Cel mai recent răspuns: Klara77 , utilizator 13:11, 5 Martie 2014
aceasta problema , este strict a ONG-urilor care nu-si dau interesul pentru "bietele suflete" . atractia cea mai mare o au BMW-urile, Mercedes-urile sediile impunatoare si conturile grele umplute cu donatii .
cred cetatenii de rand , au cam inceput sa se sature de neglijenta de care se da dovada de multa vreme incoace , si autoritatile au inceput sa-si faca treaba , idiferent de urmarile care au loc. avocati sunt destui....si oamneii isi fac treaba pentru care sunt platiti , dar eu , pot apela la aceeasi avocati sa-mi apere drepturile.

opinia mea : nu am nimic cu nici un caine , dar , cui sa ma plang , sau impotriva cui sa ma indrept in caz de evenimente nefericite !
Aveti perfecta dreptate
Situatia mentionata si de dv ,se datoreaza alesilor nostri,ajunsi in functia sa dispuna masuri impotriva semenilor -vezi batjocura din spitale,interesati de alte probleme ale vietii cotidiene,
de obtinerea de beneficii personale ,pentru care ulterior ajung sa raspunda -uneori-in fata legii si ajung sa isi planga de mila ca sunt victimile jocului politic
Poate o solutie ar fi sensibilizarea organizatiilor de afara,care au demonstrat ca de la inceputul acestui genocid au facut eforturi concrete de adoptie
ok . oamenii civilizati adopta doar din mila , apoi situatia revine la cea initiala.
problema din spitale , cu scuzele de rigoare , dar tot noi am provocat-o , cetatenii de rand , ca nu am stiut sa gestionam de la bun inceput fiecare drept ce ni se cuvine. la fel si in scoli. acum , s-a legalizat "orice e bine venit" , prin sponsorizare.
Sa asteptam ajutorul tot de afara .......Si daca tot omoram , atunci sa vina cei de-afara sa ne invete cum , daca vrem si daca ne permitem sa invatam. Dar cu cine ? Cu ce bani ? Lopata , bata , apa si curentul electric -de aceasta data .......sunt mult mai ieftine . Iar jigodii care sa le puna in practica hehe ....cate sunt . Matura nu le place asa cum le place " hinghereala ".
Din pacate , hingherii sunt o categorie de persoane fara educatie , si vai de ei , cu mintea aburita de bautura de multe ori , posibil si cu probleme de alta natura ( caci ,daca ii vezi cu cata placere fac ce fac , te poti gandi si la asta ) . Asta deranjeaza pe multi dintre iubitorii de animale , felul in care se face eutanasierea , felul in care sunt chinuite animalele pana la momentul eutanasierii ...nu exista nicio regula care sa nu poata fi incalcata deoarece nu exista transparenta in toata aceasta problema . Sunt doar ei cu portile inchise , si bietele animale . Dincolo de gard este infernul ....sau mai bine zis , infernul este tara mea .
Ma ingrozesc mai tare de un om ca acestia , decat de un caine .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce votati la referendumul despre euthanasierea cainilor maidanezi? Antoanela Geaman Antoanela Geaman S-a intamplat o mare drama! un copilas de doar 4 ani a fost sfasiat de caini intr-un parc!!!! ce facem pentru a preveni ca aceasta drama sa nu se repete? ... (vezi toată discuția)
Pentru iubitorii si mai ales, neiubitorii de catei ela david ela david Imi plac animalele. :)Am avut de-a lungul vietii atat ca si copil in casa parintilor mei, cat si ca adult la casa mea tot felul de animale: hamsteri, porcusori ... (vezi toată discuția)
Cum se va putea evita aplicarii legii pentru eutanasierea cainilor fara stapan CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Legea va putea fi foarte mult intaziata in conditiile in care se vor face cereri de adoptie. Apoi cel care a facut poate renunta la adoptie si sa faca cererea ... (vezi toată discuția)