avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiul de cotizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiul de cotizare

Buna ziua.Recent am fost pensionat medical(decizia 181177 /18.02.2014 - cod N23) si mi s-au taiat aproape 8 ani (perioada10.04.1982 -01.06.1989),"intrucat inregistrarea din carnetul de munca nu este legalizata de stampila unitatii"[citat].
Deoarece nu se pune problema platilor in contul CAS( statul retinea in mod automat contributiile,taxele,etc.,cf.legilor momentului),iar cartile de munca se tineau de catre intreprindere(angajator),cum poate sa nu apara perioada respectiva in evidentele actuale ale casei de pensii,mai ales ca respectivele carnete de munca au fost scanate -in 2010-si introduse intr-o baza de date (!?).Sau cum se poate remedia situatia,nu-mi pot permite sa pierd 7 ani si 10 luni pentru o neglijenta a cuiva,sau o eroare de sistem (sau indolenta),in situatia in care am aproape 60 de ani si pensionat pe motive de sanatate.Poate ar trebui mentionat ca domiciliez in jud.Harghita,ultimul angajator este in jud.Mures,iar intreprinderea unde am lucrat in perioada respectiva-acum desfiintata-era tot in judetul Mures,iar dosarul de pensionare a fost solutionat de Casa de pensii Harghita.Sa nu va spun ca numai cat m-am incadrat in stagiul minim de cotizare!Ar trebui contestata decizia?Si cui (unde) sa ma adresez remedierea situatiei? Multumesc

Alte discuții în legătură

Contestare decizie pensie am primit decizia de pensionare ... Vasiledumitru58 Vasiledumitru58 contestare decizie pensionare am primit decizia de pensionare in care nu s-a tinut cont de vechimea din carnetul de munca ci doar din REVISAL am declarat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua .am depus dosarul de pensionare in italia ,avand 29 ... Romica Murariu Romica Murariu Buna ziua .Am depus dosarul de pensionare in italia ,avand 29 ani 5 luni lucrati in Romania ,13 ani ,4 luni in Italia .Este nevoie de a depune cerere si la ... (vezi toată discuția)
Scanare carnet de munca mihamihaela06 mihamihaela06 Buna ziua, Am fost disponibilizata incepand cu data de 1.04.2011. Am mai lucrat 2 luni la alta intreprindere si apoi am intrat in somaj. Zilele trecute am ... (vezi toată discuția)