Buna ziua .Am depus dosarul de pensionare in italia ,avand 29 ani 5 luni lucrati in Romania ,13 ani ,4 luni in Italia .Este nevoie de a depune cerere si la Casa judeteana de pensii din Romania sau sunt valabile doar cele depuse in Italia ? Mentionez ca lucrez inca !Va multumesc .
Carp Mircea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Raspunsul CNPP:
Dacă domiciliez pe teritoriul altui stat membru trebuie să vin în România pentru a depune cererea mea de pensie?
Dacă domiciliaţi pe teritoriul unui alt stat membru trebuie să depuneţi cererea de pensie la instituţia de asigurări sociale de la locul de domiciliu, care va face toate demersurile către instituţia competentă din România, nefiind necesară deplasarea dvs. în România, în acest scop.
Vă rog să mă scuzați ,am omis un amănunt .nu am scanată cartea de muncă la casa de pensii .ce ar trebui să fac ? De unde vor avea cei de la casa perioada cat am cotizat ? Va multumesc cu scuzele de rigoare !
Un carnet de munca scanat are aceeasi valoare juridica ca si un carnet de munca nescanat. ...in speta,nu pierdeyi vechimea daca carnetul dvs de munca este nescanat.