avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire din CIC o mãmicã care a nãscut dupã ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire din CIC o mãmicã care a nãscut dupã 01.03.2012

Bună ziua,

Eu sunt angajator şi am o salariată în concediu de creştere copil de până la 2 ani. Copilul s-a născut în data de 09.04.2012.Eu, angajator, nu ştiu dacă soţul obţine venituri supuse impozitului pentru a şti dacă mama (salariata mea) trebuie să revină la serviciu mai devreme cu 1 lună. Întrebarea mea este dacă este de datoria mea (a anagajatorului) să mă interesez la Direcţia de asistenţă socială când ar trebui să revină la muncă salariata mea? Sau salariata ar trebui să mă anunţe pe mine? Vă mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: EmiMimy , utilizator 11:18, 10 Martie 2014
Bună ziua,

Mă confrunt cu următoarea situaţie mămica care trebuia să revină cu 10.03.2014 la serviciu are urmăatoarea situaţie. Tăticul a rămas fără loc de muncă şi acum cei de la AJPIS nu a ştiut ce să o îndrume? Ce ar trebui să facă această mămică?
1. Nu cred ca AJPIS nu stie cum se procedeaza.

2. Daca tatal copilului a avut venituri din salarii in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) poate solicita cel putin o luna de CCC, chiar daca acum a ramas fara serviciu (asa se si cere ca pe timpul CCC sa nu ai venituri).

3. Mama va reveni la serviciu cu data de 10.03.2014 iar tatal va intra in CCC incepand cu aceeasi data.

tudorvaleriu a scris:

1. Nu cred ca AJPIS nu stie cum se procedeaza.

2. Daca tatal copilului a avut venituri din salarii in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) poate solicita cel putin o luna de CCC, chiar daca acum a ramas fara serviciu (asa se si cere ca pe timpul CCC sa nu ai venituri).

3. Mama va reveni la serviciu cu data de 10.03.2014 iar tatal va intra in CCC incepand cu aceeasi data.

Mulţumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal fara venituri Fabiola33 Fabiola33 Buna, sunt mamica unei fetite care s-a nascut in 12.04.2012 , am beneficiat de indemnizatie de crestere a copilului, am optat pentru 2 ani, dar tatal nu a ... (vezi toată discuția)
Ccc madimadi79 madimadi79 Buna ziua,sunt in ccc pana la 2 ani,ce trebuie sa fac daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului de crestere a copilului? (vezi toată discuția)
Lmplicarea tatalui in cresterea copilului sorinelo sorinelo fiul meu are 10 luni, sotia a inrerupt somajul si se ocupa de copil pana la amplinirea a 2 ani dupa care continua somajul, eu am beneficiat de zile libere de ... (vezi toată discuția)