In cazul decesului asociatului unic, mai este posibila reprezentarea societatii in fata autoritatilor de catre reprezentant, imputernicit prin procura notariala ?
In aceasta situatie ,poate contabilul sa transmita ,in continuare , documentele catre fisc ,avand in vedere ca acestea sunt obligatorii si au termene de depunere (ex. declaratiile lunare)?
In plus , pe rol exista si o cerere de rambursare a tva-ului ,inregistrata inainte de decesul asociatului unic ,pe care , cei de la fisc vor sa o rezolve cat mai repede. Cine semneaza procesul verbal ,in acest caz ?
Precizez ca , s-au stabilit drepturile mostenitorilor de catre instanta ,in schimb inca nu s-au facut demersurile la registrul comertului.
Care ar fi procedura de urmat ?
Am fost si eu in situatia aceasta.Eu am transmis declaratiile si nu a fost nicio problema.Pana la urma pe mine m-a imputernicit firma pt.transmitere.Societatea aveau un singur angajat (administratorul soc.)si am fost in postura sa intrerup si contractul de munca.Am facut-o in baza contractului de prestari servicii pe care il aveam incheiat cu soc.
Predare acte soc.com
datacom
Buna ziua.Am fost asociat unic si administrator al unui srl. In febr.2010 am facut la notariat un acord si o procura speciala prin care - imputernicesc cu ... (vezi toată discuția)