avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deces asociat unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deces asociat unic

In cazul decesului asociatului unic, mai este posibila reprezentarea societatii in fata autoritatilor de catre reprezentant, imputernicit prin procura notariala ?
In aceasta situatie ,poate contabilul sa transmita ,in continuare , documentele catre fisc ,avand in vedere ca acestea sunt obligatorii si au termene de depunere (ex. declaratiile lunare)?
In plus , pe rol exista si o cerere de rambursare a tva-ului ,inregistrata inainte de decesul asociatului unic ,pe care , cei de la fisc vor sa o rezolve cat mai repede. Cine semneaza procesul verbal ,in acest caz ?
Precizez ca , s-au stabilit drepturile mostenitorilor de catre instanta ,in schimb inca nu s-au facut demersurile la registrul comertului.
Care ar fi procedura de urmat ?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2014
iuliangoga, utilizator
Am fost si eu in situatia aceasta.Eu am transmis declaratiile si nu a fost nicio problema.Pana la urma pe mine m-a imputernicit firma pt.transmitere.Societatea aveau un singur angajat (administratorul soc.)si am fost in postura sa intrerup si contractul de munca.Am facut-o in baza contractului de prestari servicii pe care il aveam incheiat cu soc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate sotia asociatului unic al societatii sa angajeze raspunderea societatii prin semnarea unor contracte ? kem kem Sotia asociatului unic, desi nu are nici o calitate in firma (asociat, administrator, angajat), a semnat un contract de prestari servicii pentru realizarea ... (vezi toată discuția)
Dizolvare si radiere s.r.l. - asociat unic gabi1953 gabi1953 Se pot efectua operatiunile de dizolvare si radiere a unei S.R.L.( cu asociat unic) de catre un membru al familiei in cazul in care adminstratorul ... ... (vezi toată discuția)
Predare acte soc.com datacom datacom Buna ziua.Am fost asociat unic si administrator al unui srl. In febr.2010 am facut la notariat un acord si o procura speciala prin care - imputernicesc cu ... (vezi toată discuția)