avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale predare acte soc.com
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

predare acte soc.com

Buna ziua.Am fost asociat unic si administrator al unui srl. In febr.2010 am facut la notariat un acord si o procura speciala prin care - imputernicesc cu puteri depline o persoana ca in numele meu si pentru mine sa faca toate demersurile necesare pentru buna adm.a soc.,avand drept de prima semnatura. Astfel va putea incasa-plati,va putea deschide conturi bancare,ma va reprezenta legal in fata organelor notariale,judecatoresti,adm.fin,orc,putand semna acte aditionale modificatoare ale soc,precum si a celor de retragere a subsemnatului din societate. Am predat societatea cu activul si pasivul la data semnarii actului,am predat toate documentele contabile si toate registrele. Dupa data semnarii actului am plecat din tara. Acum ,incerc sa dau de respectivul si aflu ca este el plecat din tara - definitiv. Ce pot face?! Mai am vreo legatura cu societatea ?!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 23:03, 29 August 2010
Buna seara .
O intrebare scurta : ati inregistrat imputernicirea persoanei respective si la ORC ?
Orice numire de administratori provizorii sau definitivi intr-o firma, trebuie inregistrata si la ORC.
Daca nu ati procedat asa ,actele incheiate doar la notar nu si la ORC, nu au valoare deplina .
Marius Bote .
1. Puteti revoca mandatul orisicand si sa-l obligati pe mandatar sa va restituie procura (art. 1553 C. Civ), numai sa il gasiti.=D>
2. Daca mandatul este cu termen, trebuie sa asteptati ajungerea la termen si apoi intrati in toate drepturile si veti conduce iar societatea, daca nu a vandut-o.#-o
3. Nu mai are importanta intregistrarea la ORCT atata timp cat mandatarul a fost neserios si a plecat din tara fara a renta la mandat!;)

Bafta!
Daca procura are un termen, atunci asteptati sa se implineasca. Orice act referitor la societati trebuie inregistrat la ONRC altfle nu-si produce efectele.
1. referitor la procura:
- din cate stiu eu, orice procura (mandat) poate fi revocata de cel care a emis-o oricand ar dori acesta.

2. referior la efectele acestei procuri
- daca persoana respectiva nu a fost numita administrator in conditiile Legii 31/1990 rep, (HOTARARE AGA, mentiune ORC etc.) acestei persoane fiindu-i date niste prerogative de catre administratorul firmei raspunderea pentru administrarea firmei ramane tot in seama administratorului;
- aceastei persoane fiindu-i delegate de catre administrator unele atributii actioneaza in fapt ca un DIRECTOR al firmei, din acest motiv consider ca raspunderea ramane in continuare administratorului (vezi Legea 31/1990 rep.);
- desigur aceasta nu inseamna ca aceasta persoana "director" nu poate fi trasa la raspundere pentru actiunile sale ca urmare exercitarii a mandatului acordat si primit.

3. referitor la legatura asociatului unic cu societatea

- aveti toate legaturile cu societatea , sunteti in continuare administratorul acesteia ( vezi cele de la punctul 1 si 2);
- spre exemplu daca firma nu si-a depus timp de 6 luni declaratiile fiscale va fi declarata inactiva fiscal si i se va intocmi cazier fisca, dar si dvs. vi se va intocmi cazier fiscal;
- cazierul fiscal al unei perosne fizice se prescrie in 5 ani de la savarsirea faptei ( nedepunerea declaratiilor fiscale timp de 6 luni etc.);
- cel care are cazier fiscal nu poate fi asociat in alta firma, administrator etc. OG 75/2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare soc.com. datacom datacom Buna ziua.Am fost asociat unic si administrator al unui srl. In febr.2010 am facut la notariat un acord si o procura speciala prin care - imputernicesc cu ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator srl cass4 cass4 cum pot sa renunt la fctia de adm cu puteri depline si fara acordul asociatului/administrator am aceasta calitate prin act constitutiv multumesc (vezi toată discuția)
Inactivitatea firmei Rodica Ciolca Rodica Ciolca Ce se intampla cu o societate comerciala care a fost declarata inactiva? Multumesc ! (vezi toată discuția)