avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... asociat srl
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

asociat srl

Sunt cetatean strain,in aprilie 2008 am infiintat impreuna cu un roman un srl.Procentele in asociere sunt de 50% si 50%.La infiintare i-am dat procura (mandatat) prin notariat asoiciatului meu sa se preocupe in totalitate firma.Dupa cateva luni de activitate au aparut divergente intre noi,eu plecand in tara mea natala.De 2 luni m-am intors in Romania,m-am casatorit, si acum as dori sa stiu cum pot obtine detalii despre activitatea firmei in care sunt asociat?
Primul pas a fost sa revoc acea procura care da drepturi depline asociatului meu.
Daca vreau sa ma retrag din societate cum trebuie sa procedez?
Care sunt drepturile mele?
Care sunt indatoririle mele?
Cui trebuie sa cer evaluarea activitatii desfasurate de firma pana la ora actuala?
Cat am fost impreuna cu asociatul meu am cumparat utilaje.Acum m-am uitat pe bilantul din 2008 depus la finante si nu mai apar active imobilizate,cu toate ca un singur utilaj valora 70.000 euro?
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 18:37, 22 Octombrie 2009
daca doriti sa iesiti din acea societate va trebui sa faceti cesiune de parti sociale .
aveti nevoie in acest sens de hotarare AGA , contract de cesiune, act constitutiv actualizat .
taxele la ORC sunt aproximativ 400 ron .
Nu conteaza taxele.Data fiind situatia dintre noi, sunt sigur ca va dori sa plec fara sa obtin nimic din societate.De aceea doresc sa aflu unde sunt utilajele cumparate impreuna,rezultatul firmei, tot de internet am vazut ca este pe minus,ce a creat pierderea si cat mi se cuvine mie in cazul retragerii?
Mentionez ca dumnealui mai este asociat la o firma care in 2008 a obtinut aproximativ acelas profit cata pierdere a inregistrat societatea la cere sunt si eu asociat si a adminitrato singur prin procura.
Si o alta intrebare? daca am revocat procura el mai poate lua decizii in numele firmei?
Inteleg ca prin mandatul incredintat asociatul dvs este si administratorul societatii. Potrivit legii (art. 73 alin.1 Legea 31/1990) administratorul raspunde fata de societate pentru prejudiciile cauzate prin actele sale patrimoniului societatii. In cazul raspunderii civile repararea prejudiciului cauzat societatii prin actele administratorului se realizeaza pe calea unei actiuni in raspundere (art 155 Legea 31/1990). Raspunderea penala a administratorilor este reglementata in art. 271-275 din aceeasi lege.
Pentru controlul gestiunii societatii si al situatiilor financiare anuale ar fi trebuit fi numit un cenzor mai putin in cazul situatiilor financiare supuse obligatiei legale de auditare. Deoarece banuiesc ca nu exista asa ceva in societatea dvs va sfatuiesc sa va adresati unui auditor financiar de pe langa Camera Auditorilor Financiari din Romania. In acest fel puteti capata raspunsuri la o mare parte dintre intrebarile dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din srl Danuttzsnore Danuttzsnore Sunt asociat cu 35% intr un srl. Am si functia de administrator. M am hotarat sa renunt si la srl si la functia de administrator. Ce inseamna descarcarea de ... (vezi toată discuția)
Raspundere ca asociat corduneanu marcel corduneanu marcel Acum 3 ani am infiintat o societate cu un amic,ambii fiind administatori.Dupa un an eu m-am retras din administratie ramanand doar asociat si amicul meu a ... (vezi toată discuția)
Predare acte soc.com datacom datacom Buna ziua.Am fost asociat unic si administrator al unui srl. In febr.2010 am facut la notariat un acord si o procura speciala prin care - imputernicesc cu ... (vezi toată discuția)