Sunt asociat cu 35% intr un srl. Am si functia de administrator. M am hotarat sa renunt si la srl si la functia de administrator. Ce inseamna descarcarea de gestiune? Mentionez ca asociatul meu este la curent cu toate datoriile srl ului si este de acord sa preia inclusiv raspunderea. Multumesc
Buna seara,
Intocmiti Hotararea AGA de revocare a mandatului de administrator si de cesiune de parti sociale, precum si contractul de cesiune de parti sociale, apoi inregistrati modificarile la ONRC.
Multumesc. Perfect de acord cu dumneavoastra. Dar ce inseamna descarcarea gestiunii? Am inteles ca am nevoie de asa ceva pentru preluarea raspunderii de catre asociatul meu si pentru perioada in care am fost adminiatrator. Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Descarcarea de gestiune a administratorilor se face de obicei anual, prin Hot AGA, dupa aprobarea situatiilor financiare anuale (Bilant).
In timpul anului, intrucat nu se intocmeste bilant se poate solicita un audit, de exemplu.
Aprobarea descarcarii de gestiune nu il scuteste pe fostul administrator de o eventuala raspundere, conform Lg 31/1990.