avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cine semneaza hot aga in cazul cesiunii si a altor ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cine semneaza hot aga in cazul cesiunii si a altor cereri ?

buna ziua,

- srl cu 2 asociati, unul se va retrage cedand partile sociale unui tert care va fi cooptat ca asociat.
- cu aceasta ocazie se doreste adaugarea mai multor activitati secundare si eventual schimbarea activitatii principale
- intrebarea mea este : pot face o singura hot aga care sa cuprinda toate modificarile de mai sus? Eu sunt derutata de faptul ca, astfel, asociatul vechi va semna si pentru adaugarea activitatilor suplimentare (fapt care pe el nu il mai intereseaza deoarece el se retrage) , iar asociatul nou (care este interesat de modificarile ce se fac de cand va deveni el asociat, respectiv adaugari de activitati) nu stiu daca se poata numi asociat in aceasta faza (am inteles ca cesiunea produce efecte dupa inregistrarea ei la ONRC ).

Sper ca m-am facut inteleasa. Va multumesc anticipat celor care doriti sa imi dati un sfat.
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2010
aurica ilie, utilizator
Cel mai recent răspuns: aurica ilie , utilizator 11:27, 31 Martie 2010
Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor(A.G.A.) se semneaza de ambii asociati. Chiar daca veti completa si obiectul de activtate, nu este o problema ca este semnata si de catre vechiul asociat. Este mult mai indicat sa faceti aceste modificari printr-o singura hotarare. Este mai ieftin si s erezolva mult mai repede.
Modificarile se fac printr-o singura hotarare. Se semneaza de toti asociatii. Cel vechi pentru ca paraseste actionariatul, cel nou pentru ca intra in societate si accepta modificarile.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Parerea mea este putin diferita.

Pentru a putea incheia contractul de cesiune parti sociale este nevoie de acordul asciatilor care se da prin hotararea AGA.

Astfel, mai intai se face AGA, care se va semna de asociati (vechi si nu cei noi, intrucat acestia sunt terti fata de societate pana la momentul semnarii contractului de cesiune), ulterior in baza hotararii AGA se semneaza contractul de cesiune.

I. Se poate face o singura AGA in care se precizeaza toate modificarile, aceast varianta este cea mai ieftina, iar asociatul care iese din sociatate (banuiesc ca este si administrator si va fi revocat din functie) nu va fi obligat cu nimic fata de societate, important este sa i se dea descarcare de gestiune.

II. Se fac 2 hotarari AGA:
1. prin care se decide cesiune partilor sociale si revocarea administratorului, in baza careia se va face contractul de cesiune (se va semna de asociatii actuali);
2. Se va face inca o hotarare AGA prin care se decide marirea obiectului de activitate (se va semna de noi asociati, intrucat in urma contractului de cesiune ei sunt asociatii societatii).

Astfel, ordinea este urmatoare: AGA 1 prin care se decide cesiune, in baza acesteia se face contractul de cesiune, iar ulterior AGA 2.

Daca se alegea cea de a 2-a varianta, taxele percepute de ORC vor fi mai mari intrucat urmeaza sa se publice in M.O. 2 hotarari, insa acestea se pot depune concomitent in acelasi dosar.



Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
Denisa Stanca, Avocat
denisas a scris:

Parerea mea este putin diferita................



Va multumesc mult si dvs. pentru raspuns. Asociatul care iese nu este si administrator. Dar chiar daca era....am inteles idea dvs.

Cred ca depinde foarte mult de persoana de la ONRC care se va ocupa de dosar. Mie mi-a spus cineva ca, intr-un caz asemantor cu al meu, i-au aceptat o singura hotarare, cu toti asociatii si vechi si noi, dar.....sa scrie „Asociat invitat” pentru asociatul care urma sa intre in societate.

De aceea am intrebat aici, sa vad mai multe opinii. Tinand seama de situatia neplacuta de la onrc bucuresti.....chiar e important cand ai apucat sa ajungi acolo sa nu te intoarca din drum pentru tot felul de motive.

Inca odata va multumesc mult pentru sprijin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de cesiune parti sociale semnat ds_stefan ds_stefan Buna Ziua. Voi fi succint: sunt asociati intr-o societate 1/2 eu si 1/2 celalalt asociat. Se doreste iesirea mea din firma, asa ca am acceptat cedarea ... (vezi toată discuția)
Retragere asociat srl negrila negrila cum se retrage un asociat dintr-un srl cu 2 asociati? (vezi toată discuția)
Decizie asociat unic florry21 florry21 Buna ziua! Sunt asociat unic si administrator la o firma SRL, infiintata in mai 2014. Pe aceasta firma mai este un administrator, colega mea. Ideea este e ... (vezi toată discuția)