avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de cesiune parti sociale semnat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de cesiune parti sociale semnat

Buna Ziua. Voi fi succint: sunt asociati intr-o societate 1/2 eu si 1/2 celalalt asociat. Se doreste iesirea mea din firma, asa ca am acceptat cedarea partilor sociale la valoarea nominala. Daca am semnat contractul de cesionare, il pot revoca? Inca nu a fost depus la Registrul Comertului. Va multumesc anticipat. Cu stima
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 15:21, 3 Septembrie 2015
Buna ziua!
Pentru cesiunea de parti sociale trebuie intocmita si hotararea AGA dupa semnarea contractului de cesiune. Aceste doua inscrisuri, impreuna cu actul contitutiv actualizat se depun la registrul comertului.
Asadar, fara semnatura dvs. pe hotarare, niciun demers nu poate fi afectuat.
Succes!
Da..din pacate si hotararea AGA este semnata. Dar pe hotararea AGA mai era trecuta si schimbarea sediului social. Acest aspect o face inutilizabila in cesiunea partilor sociale?!. Vreau sa revin asupra deciziei pentru ca mi-am dat seama de niste aspecte ce mi-au fost prezentate diferit. Cu stima
Buna ziua,

cata vreme ati semnat contarctul, nu exista motive de genul lipsei AGA, care sa poata opri cesiunea prin initierea unui dosar la instanta.
Daca exista vreo sansa aceasta este legata de modul in care s-a semnat contractul - daca ati fost indus in eroare s-ar putea incerca desfiintarea contractului. Prin urmare o discutie serioasa pe o situatie de fapt concreta, la un avocat, este pasul urmator pentru dvs. Succes!
Va multumesc pt promptitudine. Voi apela la o persoana avizata chiar maine, pentru ca nu vreau sa pierd timpul si asa este firesc. Totusi, mai am o singura intrebare: este necesar ca asociatul care se retrage sa semneze in registrul de parti sociale? Acest lucru nu s-a intamplat. Daca este necesar, practic contractul nu are nicio valoare, nu? Stima
Buna ziua,

in opinia mea, contractul este inscrisul esential, restul fiind accesorii necesare inregistrarii la ONRC. Efectul intre parti se produce la semnarea contractului iar ionregistrarea la ONRC are efect doar de opozabilitate fata de terti. Contractul trebuie desfiintat, altfel produce efecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune Alexandru Arsu Alexandru Arsu Buna seara, Intampin urmatoarea problema: Se da un SRL cu asociat unic si 4 persoane implicate in aceasta poveste. A este primul asociat. Pe 01.05 acesta ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract cesiune si hotarare aga claudiufcb claudiufcb Salut, pana de curand am facut parte dintr-o firma, unde detineam 50% din ea si eram si adminstrator. Nu am mai dorit activitatea in aceasta firma si ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)