Buna ziua,
In urma cu 6 ani am hotarat sa schimbam ferestrele casei,firma pe care am ales-o avea 2 optiuni de plata,cu banii jos sau cu un credit(ei luau banii de la o societate care se ocupa cu asa ceva,iar creditul aparea pe numele meu).
Dupa o perioada societatea care se ocupa cu imprumuturile,mi-ai trimis si un card de consum,de asemenea pe numele meu,pe care l-am folosit intr-un moment in care nu am avut alta solutie.
Ambele credite acum,aveau asigurare pe viata si de somaj,pe numele meu.
Am platit o cativa ani,iar dupa aceea din cauza unor mari probleme financiare am incetat sa mai platesc.
Anul trecut am primit de la un executor judecatoresc o hotarare a Tribunalului prin care eram somata sa achit toata suma.Dar deoarece eu nu detin nici un bun in proprietate iar salariul nu imi vine pe card,pana acum nu am restituit diferenta si iar ei nu pot sa-mi puna popriri.
Problema mea e ca doresc sa divortez,in contractul creditului pentru geamuri e specificata destinatia banilor,iar locuinta nu este pe nuele meu,fiind a sotului,mostenita de la parinti,iar eu nu o sa primesc nimic in urma divortului,dupa 20 de ani de casnicie,decat acest credit.Suma de restituit e acum de 25000 lei.Va trebui sa-mi schimb locul de munca,acum muncesc la firma sotului.Sigur la viitorul loc de munca banii imi vor fi retinuti.Eu nu o sa pot sa ma descurc in situatia asta.
Ce pot sa fac?Daca el nu accepta de buna-voie sa preia creditul,doar e pentru casa lui?Deja are unul cu ipoteca pe casa.
Va rog sa ma ajutati cu o sugestie..sau mai multe.Va multumesc
Facati partaj cu sotul pentru aceste datorii , solicitati instantei sa fie oibligat paratul sa achite creditul avand in vedere ca bunul cumparat cu acel credit profita exclusiv acestuia.
Puteti sa-mi spuneti daca ma pot reprezenta singura in instanta?Nu am posibilitatea sa angajez un avocat.Nu avem copii iar casa in care locuim e mostenita de la parintii lui decedati.Casa e pe numele lui si locuim aici de 15 ani.Din cate stiu,eu nu am dreptul sa primesc nimic de aici,nu avem nici un bun comun totul e pe numele lui.
Ce pot sa fac in situatia asta?Puteti sa-mi spuneti ce drepturi am?
Va multumesc