Buna seara vin cu o intrebare la d-voastra, m-ati ajutat de multe ori si sper sa ma ajutati si acum. daca la divort care acum e in faza de apel am renuntat la un capat de cerere si anume acel de incredintare copil acum in apel pot reveni asupra deciziei? Marturisesc ca aceasta decizie am luat-o intr-un moment pe care il regret dar am crezut ca se va divortul mai repede deoarece este greu sa faci si servici si procese care se tot taraganeaza. As dori din tot sufletul sa pot reveni asupra deciziei mele deoarece am vazut copii si nu sunt deloc multumit de grija pe care o are fosta sotie de ei.
daca veti invoca in fata instantei de apel ca intr-un moment pe care il regretati ati acceptat sa renuntati la incredintare minor, veti crea impresia ca sunteti depasit de situatie si ca nu mai aveti sub control situatia, cu atat mai putin in cazul incredintarii minorului in favoarea dvs.
va trebui sa invocati alte motive, acela ca in decursul perioadei dintre pronuntarea sentintei instantei de fond si pana la momentul declararii apelului ati constatat ca minorul nu este ingrijit corespunzator de catre fosta sotie, motiv care v-a determinat sa declarati apel si sa cereti custodia minorului in favoarea dvs.
Daca ati renuntat in prima instanta la un capat de cerere , intrucat renuntarea se constata prin inchieeere data fara drept de apel , acestea nu pot fi readuse in discutie la instanta de apel. In apel nu se poat face nici cereri noi.
In prima instanta in momentul renuntarii presedinta de judecata m-a pus sa semnez dupa ce a enuntat textul grefierei, Dar asta inseamna ca eu nu mai pot reveni in apel cu acelas capat de cerere ? Acum mi se pare o cu totul alta conjunctura deoarece de la hotararea din prima instanta au trecut trei luni iar situatia copiilor mi se pare mai complicata , si cred ca instanta de apel ar trebui sa tina cont de asta, mentionez ca primul termen la apel il am peste cateva zile si as vrea tare mult sa reiau problema incredintarii copiilor catre mine, daca m-ati putea ajuta in acest sens ar fi extraordinar pt mine.
Divort
olgaaneta
am aflat cam acre ar fi pasii pentru deschiderea actiunii de divort si care sunt taxele;as avea totusi o intrebare: tinand cont de faptul ca suntem casatoriti ... (vezi toată discuția)