am aflat cam acre ar fi pasii pentru deschiderea actiunii de divort si care sunt taxele;as avea totusi o intrebare: tinand cont de faptul ca suntem casatoriti de 20 de ani si ca divortul nu se va termina probabil f. repede mai este necesara introducerea unei actiuni de incredintare a minorului? la momentul acesta copilul este minor dar in dec.2010 va implini 18 ani.va multumesc.
Aveti dreptate, divortul nu se va termina foarte curand, dar avand in vedere varsta copilului , vacanta judecatoreasca care se apropie, nu consider ca este necesar introducerea acestei actiuni de incredintare .
Da, este necesar la introducerea actiunii sa aveti un capat de cerere si cu privire incredintarea minorului, deoarece la momentul introducerii actiunii copilul rezultat din casatoria dvs. este inca minor.Mai mult decat atat este posibil sa incheiati procesul de divort pana la implinirea varstei de 18 ani a acestuia. In cazul in care procesul nu se va termina pana atunci, veti renunta la acest capat de cerere. deoarece nu se mai poate pune problema incredintarii., dupa implinirea acestei varste.
Presupun ca ati vrut sa spuneti un capat de cerere privind incredintarea si nu o actiune de incredintare.
SCUZE.Voiam sa raspund si am postat din greseala acelasi mesaj. Consider ca nu este neceasara introducerea unei actiuni separate de incredintare a minorului dar tyrebuie mentionat in actiune ca aveti un copil minor chiar daca acesta in dec.2010 implineste 18 ani
Cu sau fara solicitarea dvs in ceea ce priveste incredintarea minorului, instanta de judecata investita cu o cerere de desfacere a casatoriei prin divort, se va pronunta din oficiu si asupra incredintarii minorului, a pensiei de intretinere si a revenirii sau nu la numele purtat anterior incheierii casatoriei.
In situatia in care desfacerea casatoriei se va pronunta dupa ce minorul implineste 18 ani, nu este necesara renuntarea dvs la acest capat de cerere, deoarece instanta nu se va mai pronunta pe incredintarea minorului, tocmai datorita faptului ca nu mai este minor.
O eventuala solicitare de stabilire a unei pensii de intretinere apartine minorului de la momentul la care a implinit 18 ani.
Av Mihai Vaduva
Divort cu minor
dulcedor
buna ziua
va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez in cazul acesta;sotul a intentat proces divort ,are avocat si cere desfacerea casat. din vina mea si ... (vezi toată discuția)