avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil pana la 2 ani

Buna ziua,

Pot primi indemnizatie pentru crestere copil daca perioada de cotizatie este mai mica de 12 luni?

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:27, 5 Martie 2014
Expuneti situatia dvs.pt.a va putea oferi un raspuns corect.Nu ati lucrat deloc,ati studiat,etc?
Dati informatii mai concrete:).Care a fost situatia in cele 12 luni premargatoare nasterii(salariata, somaj, studenta, etc-pentru ajutor cititi art. 2(5) OUG 111/2010).In principiu , cf. art. 2(1)OUG 11/2010 este necesar un stagiu de cotizare de 12 luni pentru a fi eligibila pentru indemnizatia pentru crseterea copilului.Dar, poate va incadrati la art.4

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.
(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).
(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate
Am lucrat ultimele 7 luni.
Daca nu ati obtinut venituri impozabile in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului nu veti primi indemnizatie.
Exista cumva posibilitatea sa lucrez in continuare la aprox. o luna dupa nastere (timp in care sa fiu in concediu maternal) pentru a-mi completa stagiul de cotizare sau situatia va fi la fel?

Alte discuții în legătură

12 luni cu tot cu luna in care se naste copilul? desp23ina desp23ina Buna ziua, Sunt insarcinata in luna a 6-a si data probabila a nasterii este 30.01.2013. In perioada 28.03.2011-14.02.2012 am fost in concediu fara plata ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului cu semnul intrebarii? pup_me pup_me Buna,numele meu este Gabriela,eu sunt angajata din 02.04.2012 cu carte de munca si data aproximativa a nasterii copilului este 01.04.2013 , adica exact la 1 zi ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil bobolotionel bobolotionel daca am fost angajat in din 15 07 2015 si sotia naste in iunie 2016 am dreptul la concediu de crestere al copilului? (vezi toată discuția)