avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil pana la 2 ani

Buna ziua,

Pot primi indemnizatie pentru crestere copil daca perioada de cotizatie este mai mica de 12 luni?

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:27, 5 Martie 2014
Nu, din pacate nu aveti posibilitatea aceasta.Beneficiati in schimb, de concediu de maternitate 126 zile.(42 obligatorii dupa nastere)
Dar, daca sotul dvs/tatal copilului a obtinut venituri impozabile 12 luni anterior nasterii copilului poate beneficia de stimulent de insertie in cuantum de 500 lei/luna, pana implinenste copilul 2 ani(3 ani ,in cazul copilului cu handicap). Cu alte cuvinte, merge in continuare la job, si obtine, in plus, acei 5oo lei/luna.:)
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. In cele 5 luni de dinainte de cele 7 luni ce statut ati avut? Poate gasim ceva sa va ajute.
Care este termenul nasterii?stiu ca era,nu stiu daca mai este valabil,in cazul unei nasteri premature parca se putea diminua stagiul.Poate ne ajuta dl.Valeriu Tudor.
1. Asa este dar "ella david" a scris aceasta in mesajul ei.

2. Din OUG 111/2010:

Art. 4
...
(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

12 luni cu tot cu luna in care se naste copilul? desp23ina desp23ina Buna ziua, Sunt insarcinata in luna a 6-a si data probabila a nasterii este 30.01.2013. In perioada 28.03.2011-14.02.2012 am fost in concediu fara plata ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului cu semnul intrebarii? pup_me pup_me Buna,numele meu este Gabriela,eu sunt angajata din 02.04.2012 cu carte de munca si data aproximativa a nasterii copilului este 01.04.2013 , adica exact la 1 zi ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil bobolotionel bobolotionel daca am fost angajat in din 15 07 2015 si sotia naste in iunie 2016 am dreptul la concediu de crestere al copilului? (vezi toată discuția)