avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Actiune in instanta al 13 lea salariu 2010
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Actiune in instanta al 13 lea salariu 2010

Avem intentia de a deschide o actiune in instanta pentru recuperarea celui al 13 lea salariu aferent anului 2010. Stiu ca prin tara au fost cazuri cand s-a castigat.Va rog daca poate cineva sa ma ajute cu o sentinta favorabila in acest sens pentru a face referire si a o anexa la dosar. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 7 Martie 2014
Actiunea dvs , probabil, va fi respins ca fiind tardiv depusa.

art.171 alin.1 C.mun. - Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
Da asa este, dar trebuie sa avem in vedere prevederile art. 25 alin.4 din Legea nr.330/2009, conform cărora, “Plata premiului anual se va face pentru întregul personal salarizat potrivit prezentei legi, începând cu luna ianuarie a anului următor perioadei pentru care se acordă premiul.”( perioada fiind 1 ianuarie 2010 - 31 decembrie 2010).
Dreptul la actiune s-a nascut incepand cu luna ianuarie 2011 , ceea ce inseamna ca in ianuraie 2014 s-a implinit termenul de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesori- drepturi salariale castigate in instante conform l 221/2008 si 330/2009 radgheorghe radgheorghe Sunt profesor de geografie calificat si lucrez in sistemul de invatamant din 01.09.2009. Sunt membru cotizant al sindicatului de la data angajarii si nu am ... (vezi toată discuția)
Neplata diurnei din 2010 visanionut visanionut lucrez la o firma de constructii si din 2006 ne tot trimite prin toata tara pe diverse santiere si din 2010 nu am mai primit diurna. Intrebarea mea este pot ... (vezi toată discuția)
Legii 118/2010 poate fi atacata in instanta dupa 4 ani? goby goby Daca deschidem actiune in instanta, acum in 2015, Se mai pot recupera banii bugetarilor 25% retinuti de guvernul BOC cf .Legii 118/2010? (vezi toată discuția)