avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pensie Alimentara.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pensie Alimentara.

Buna ziua as dorii sa ma lamuriti si pe mine in privina unei probleme:sunt actionat in instanata pentru pensie alimentara pentru un copil de 4 ani.mentonez ca mama nu are nici o dovada cum ca eu as fii tatal copilului,noi nefiiind casatoriti.mama si copilul locuiesc in germania iar procesul deschis de ea are in vedere stabilirea paternitatii si a pensiei alimentare prin comisie rogatorie.problema este ca procesul a fost descjis in germania,ea are pretentie la pensie alimentara lunara de 230 euro iar eu locuiesc si muncesc in romania avand venituri de 700 ron/luna.Abia acum tribunalul de care apartin ma cheama in instanta pentru stabilirea paternitatii.Conform caror legii se va judeca dosarul??avand in vedere ca locul nasterii copilului e germania.
Cel mai recent răspuns: danam82 , utilizator 12:41, 6 Martie 2014
Procesul va fi judecat in Germania.
Si de ce sunt chemat la tribunalu judetului in care locuiesc daca procesul va fii judecat in germania?cum se va calcula pensia alimentara??????
Din Romania se cer probe prin comisie rogatorie pt a continua procesul in Germania daca ziceti ca e pe rol acolo.
Aici veti merge trimis de instant ala IML, aici veti depune adeverinta de venituri cu cei 700 de lei sau cat castigati pe luna tocmai pt a nu se stabili la sute de euro cand dvs nu puteti dobandi prin munca acesti bani.
Prezentati-va la proces si aparati-va. Daca stiti ca sunteti tatal copilului , recunoasteti copilul ca sa nu mai fiti obligat la plata testului ADN.
Pensia se va hotari la max 25% din cat castigati net.
Puteti avea si propriile dvs cereri la proces, in special legate de copil.. poate vreti sa il vedeti sau sa va implicati in cresterea lui.


Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
gi-jane2, moderator
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere recunoastere paternitate BobocAlina BobocAlina Buna, am primit o scrisoare de la germania de la primarie unde mi se cere sa recunosc paternitatea fata de copil.Daca nu vreau sa recunosc acest copil vrau sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ma confrunt cu o problema probabil intalnita de multi ... MariusSima98 MariusSima98 buna ziua ma comfrunt cu o problema probabil intalnita de multi dintre noi . Am avut o relatie de 1 luna 2 cu o femei ea a ramas gravida .cert este ca femeia ... (vezi toată discuția)
Copil, relatie extraconjugala, pensie alimentara cristigy cristigy Buna ziua. In urma cu 13 ani eu si mai multi colegi de munca am intretinut raporturi sexuale pe o durata de cateva luni cu o femeie maritata care a divortat ... (vezi toată discuția)