avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... clauze abuzive in contract comercial
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

clauze abuzive in contract comercial

ma intereseaza jurisprudenta privind admiterea unei actiuni in constatare si anulare clauza abuziva in contract.
speta sau indicare sursa de gasire jurisprudenta.
Adica?
completare la mesajul postat initial.
intr-un contract de construire executantul a inserat o clauza penala aspra in sarcina beneficiarului care nu isi indeplineste la termen obligatia de plata si nu a prevazut in schimb nici o sanctiune in sarcina sa pentru intarziere in executare.
constructorul a formulat cerere de obligare la plata penalitati pentru plata cu intarziere a pretului, desi lucrarea contractata s-a predat cu intarziere de 18 luni. Se poate cere in proces anularea clauzei abuzive astfel cum este prevazuta de Legea 193/2000 ? Are cineva o speta solutionata sau cunoaste unde pot cauta jurisprudenta ?
cine este beneficiarul? pentru a determina daca L193 este aplicabila.
beneficiarul este o persoana fizica care a contractat cu un constructor un apartament intr-o vila cu mai multe apartamente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac extraordinara - clauza abuziva constatata abuziva conform 193 / 2000 tase28 tase28 Buna ziua, Instanta a constatat conf. 193/2000 ca exista clauza abuziva si a dispus citez: \\"Instanta va dispune si modificarea clauzelor prevazute in ... (vezi toată discuția)
Incadrare fapta Paula Tudor Paula Tudor Speta: Se dau un constructor si un beneficiar intre care se semneaza un contract privind construirea unei locuinte. Constructia se edifica, plata facandu-se ... (vezi toată discuția)
Pentru un contract de prestari servicii in constructii se pot ... diadora.74.sb diadora.74.sb Pentru un contract de prestari servicii in constructii se pot aplica penalitati de 2%/zi daca doar s-a semnat contractul si nu au inceput lucrarile decat peste ... (vezi toată discuția)