dupa revolutie bunicul si fratii lui ( bunicul si inca 4 frati )au fost improprietariti cu o suprafata de 1 ha ,teren care apartinu-se parintilor lor.
titlul de proprietate a fost eliberat in anul 1994 pe 3 persoane si anume bunica si 2 frati ai bunicului ( bunicul si un frate decedand intre timp) .dupa eliberarea titlului de proprietate terenul s-a impartit in 5 parti fara a se face titluri de propritate pe fiecare parte.
3 parti au fost vandute de catre mostenitori in 1994 ,ramanand 2 parti una a bunicii si inca una care ulterior a fost donata de catre proprietar tot bunici mele cu un act de donatie incheiat la notar.
Acuma bunica vrea sa vanda ambele terenuri dar intalneste urmatoarea problema :la cadastru au zis ca acel titlu nu mai este valabil si ca in cartea funciara nu apare ca terenul a fost impartit in 5 parti .dar pe celelalte 3 terenuri vandute deja noii proprietari au construit case imediat dupa 1994.
rugamintea mea este sa imi dati un sfat cum trebuie sa procedeze bunica in cazul acesta, care demersuri trebuie afcute prima data
Va multumesc anticipat
Dar impartirea nu s-a facut prin act de partaj intre mostenitori (cei 5)? Bunica a fost instiintata de o eventuala nulitatea a titlului de proprietate intr-un proces? (fara citarea bunicii intr-un posibil proces, solutia de nulitate a titlului nu ii poate fi opozabila!).Poate ca ar fi bine sa consultati un avocat cu actele de care faceti vorbire in randurile de mai sus!
Mostenire parinti
cerneadorin
Fratele bunicii mele a vandut un teren in septembrie 1994 provenit de la parintii lor in baza unei adeverinte de punere in posesie emise de primarie fara ca ... (vezi toată discuția)
Titlu de propritate
alexxica
Tatal meu impreuna cu sora sa in anul 1978 au renuntat la masa succesorala a casei parintesti si terenului aferent acesteia,250 mp in favoarea fratelui lor.In ... (vezi toată discuția)
Mostenire vanduta
Hadryana
MP e decedat din 1985 si are 3 urmasi directi (fii), E, M, si P dintre care doar M mai este in viata, P fiind decedat in 1995 iar E in 1997. La moartea lui MP ... (vezi toată discuția)