MP e decedat din 1985 si are 3 urmasi directi (fii), E, M, si P dintre care doar M mai este in viata, P fiind decedat in 1995 iar E in 1997. La moartea lui MP nu a fost facuta mostenirea deoarece rezolvase singur tot ce avea in acel moment.
Dupa 89 insa lucrurile se complica. In 2006 s-a primit titlul de proprietate pentru terenurile (1, 2 ...5) cu care MP a fost obligat sa intre in CAP. Acest titlu este eliberat pe numele lui E, M si P impreuna, cu specificatia ca sunt urmasii lui MP.
Urmasii X (fii) ai lui E au lucrat pe terenul 1 in perioada 1990-2010.
In anul 2011 X decid ca vor sa intabuleze pe ei terenul 1, dar M si urmasii Y ai lui P nu sunt de acord, acestia dorind impartirea tuturor terenurilor, fiecare in parte, in cate 3 parti egale.
La refuzul manifestat de X, Y si M vand toate terenurile si-i ofera si lui X o treime din suma, celelalte doua treimi impartindu-le intre ei.
Ce pot face X pentru a se opune acestui mod de a solutiona mostenirea dupa MP care le revine prin E?
Cum au ,,vandut'' Y si M ?! In baza carui act de proprietate ?! Poate au iesit din indiviziune, dar si atunci puteau vinde doar 2/3, partea lor ! Cum au vandut si 1/3 a lui X ?! Nu ma mir, doar intreb ! Bine, nu ca ar fi ceva nemaivazut in Romania...Stiu mort care a vandut/donat de pe lumea ailalta....
Y si M au vandut in baza titlului de proprietate despre care vorbeam mai sus, eliberat pe numele lui E, M si P impreuna, ca urmasi ai lui MP. Dintre acestia, numai M mai este in viata. Deci, a vandut singurul proprietar in viata. Sau cel putin asta e motivatia. Iar lui X, adica urmasilor lui E i-au oferit exact 1/3 din valoarea obtinuta.
Kyandra
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Imi vine greu sa cred asta, pe motivul ca nici un notar intreg la cap nu ar incheia un act de v-c pentru un teren aflat in indiviziune, avand ca si vanzator doar o parte dintre proprietari. Nu are importanta cati proprietari mai sunt in viata, dreptul de proprietate poate fi instrainat (pentru un teren aflat in indiviziune) doar daca toti proprietarii (respectiv mostenitorii acestora) semneaza contractul de v-c (ceea ce inteleg ca nu este cazul de fata). De asemenea, nu se poate intabula un teren decat daca toti proprietarii formuleaza cererea, la comun (iar fara intabulare nu se poate vinde). Cu scuzele de rigoare, ati vazut actul in cauza sau doar vi s-a vorbit despre el?