avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen prescriere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen prescriere

Daca am incheiat cim in 09.06.2010 si angajatorul mai avea de platit salarii restante si a platit o parte din ele in septembrie 2012 si in decembrie 2012 se considera intrerupt termenul de 3 ani in care pot cere in instanta drepturile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:14, 5 Martie 2014
Cauzele de întrerupere a prescripţiei extinctive, potrivit art. 2537 Noul Cod Civil, prescripţia extinctivă se întrerupe sunt :
1. printr-un act voluntar de executare sau prin recunoaşterea, în orice alt mod, a dreptului a cărui acţiune se prescrie, făcută de către cel în folosul căruia curge prescripţia;
.....

... recunoaşterea este tacită atunci când rezultă fără echivoc din manifestări care să ateste existenţa dreptului celui împotriva căruia curge prescripţia, textul de lege indicând ca acte de recunoaştere tacită plata parţială a datoriei, achitarea, în tot sau în parte, a dobânzilor sau penalităţilor, solicitarea unui termen de plată şi altele asemenea ( A se vedea şi Trib. Bucureşti, s. a IV-a civ., dec. nr. 1887/1994, în C.P.J. 1993-1997, p. 149)

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie?! camelia_30 camelia_30 Buna ziua! Doresc să vă expun pe scurt problema cu care se confruntă mama mea. Noul administrator al asociației de proprietari i-a adus la cunoștință ... (vezi toată discuția)
Prescriptie facturi utilitati pricopem pricopem buna ziua! as dori sa aflu de la dvs. o informatie in ce priveste prescriptia unor facturi la utilitati. in acest moment sa spunem ca facturile neplatite ... (vezi toată discuția)
Debit din 2008 d4rkm4nx99 d4rkm4nx99 Am fost sunat astazi de o firma de recuperari creante in care mi s-a precizat ca am un debit restant din 2008 catre paypal.Intrebarea mea este daca dupa atatia ... (vezi toată discuția)