avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Filiala sau reprezentanta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Filiala sau reprezentanta

Buna ziua!

Sunt cetatean roman stabilit in Bulgaria, detin firma cu înregistrarea de mediere pentru ocuparea forței de muncă în străinătate, licenta nr: 1669, in process de a inregistra contractual intre client(angajator) si firma ( intermediator) la agenție de ocuparea forței de muncă in Sofia/ Bulgaria
Clientul (angajator)nostru doreste sa angajeze personal si din Romania.
Intrebari:
1. Cu firma pe care o detin in Bulgaria pot sa deschid o filiala sau reprezentanta in Romania?
a. daca da, licenta firmei si contractual cu angajatorul sunt valabile si pentru Romania sau trebuie sa trec din nou acest proces de a obtine o noua licenta.?
I. Care este procesul de a obtine o noua licentei si unde se inregistreaza?
II. Contractul cu angajatorul-care sunt cerintele in Romania si unde se inregistraza?

2. Trebuie sa se inregistreze fiecare contract in parte cu noii client( angajator) ?
3. Exista un tip model de contract care este oferit de autoritatile romane de a fi semnat intre angajator si intermediar.

Orce sfat si indrumare este bine venita si doresc sa va multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: elenatoro , utilizator 12:42, 6 Martie 2014
Buna ziua,

Puteti functiona in Romania daca aveti o societate comerciala infiintata în temeiul Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, şi să aibă ca activitate principală “Selecţia şi plasarea forţei de muncă” sau societatea comerciala străină trebuie să fi înfiinţat o filială în România conform prevederilor Legii nr. 31/1990.

Atât societăţile comerciale de naţionalitate română, cât şi filialele societăţilor comerciale străine au obligaţia să se înregistreze în registrul special la inspectoratul teritorial de muncă în raza căruia îşi au sediul si ca operator de date cu caracter personal la A.N.S.P.D.C.P.
Buna ziua,

Va multumesc foarte mult pentru comentariile dvs, bine remarcat si luat in considerare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de curtaj si contract de mediere talida_miha talida_miha Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi.Situatia este urmatoarea: in Germania infiintez firma de plasare forta de munca din Romania, am ... (vezi toată discuția)
Recrutare si plasare a fortei de munca in straintate Florin_U_Jan Florin_U_Jan Pornim de la faptul ca exista o firma deschisa in UK care se ocupa de plasarea fortei de munca din Romania ( si alte state ) acolo . In cazul activitatii in ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru infiintare agentie de plasare forta de munca bubu28 bubu28 Daca pentru infiintarea unei Agentii pentru plasare forta de munca in strainatate trebuie sa faci dovada ca ai incheiat cu persoane fizice, persoane juridice ... (vezi toată discuția)