avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recrutare si plasare a fortei de munca in straintate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recrutare si plasare a fortei de munca in straintate

Pornim de la faptul ca exista o firma deschisa in UK care se ocupa de plasarea fortei de munca din Romania ( si alte state ) acolo .
In cazul activitatii in acest domeniu in Romania , care dintre variantele de mai jos este cea mai usor de abordat :

1. Sa isi deschida o filiala in Romania , caz in care aceasta filiala trebuie sa respecte toate prevederile legale legate de recrutarea si plasarea fortei de munca ( legi , norme diverse , abordarea ITM , AJOFM , etc ) ?

2. Sa incheie contracte de prestari servicii cu o firma din Romania , avand ca obiect numai evaluarea personalului respectiv ? In baza unei bune evaluari persoana va lua direct legatura cu firma din UK in vederea finalizarii actelor necesare . Firma din Romania va intra sau nu sub incidenta legala a plasarii fortei de munca ?

Va multumesc si astept cu interes opiniile dvs .

Florin Jan U.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:33, 14 August 2015
Trebuie sa consultati bine lege 156/2000. Din punctul meu de vedere, atata timp cat prestati activitati de selectie si recrutare, chiar si mascate sub alte forme, intrati sub incidenta acestei legi.
Legae nr.156/2000
Art. 5
Pe teritoriul Romaniei pot desfasura, in conditiile prezentei legi, activitati de mediere a angajarii cetatenilor romani in strainatate societatile comerciale constituite in temeiul Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, inclusiv filialele societatilor comerciale straine, infiintate in Romania potrivit art. 42 si 44 din Legea nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care au ca activitate principala "Activitati ale agentiilor de plasare a fortei de munca" cod CAEN - 7810, denumite in continuare agenti de ocupare a fortei de munca.
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucursala a unei societati ce are ca obiect de activitate: plasarea fortei de munca Paraschiv Liviu Paraschiv Liviu O sucursala a unei societati straine care desfasoara activitati in domeniul selectiei si plasarii fortei de munca, poate incheia legal contracte de ... (vezi toată discuția)
Contract de curtaj si contract de mediere talida_miha talida_miha Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi.Situatia este urmatoarea: in Germania infiintez firma de plasare forta de munca din Romania, am ... (vezi toată discuția)
Firma de recrutare forta de munca Sofroni Malin Sofroni Malin Buna ziua . Intentonez sa-mi deschid o firma de recrutarea fortei de munca ,dar am niste nelamuriri. 1)Ce avize imi trebuie ,ca:firma,formator,etc. 2)Cum ... (vezi toată discuția)