avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma de recrutare forta de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma de recrutare forta de munca

Buna ziua .
Intentonez sa-mi deschid o firma de recrutarea fortei de munca ,dar am niste nelamuriri.
1)Ce avize imi trebuie ,ca:firma,formator,etc.
2)Cum pot semna cat mai multe contracte de colaborare cu firmele din afara ?(adica nu cred ca cei care au firma ,au mers la atatea firme face to face ) ....Care e metoda cea mai buna de abordare a firmelor ?(simplu si usoara in mediul online )
3)Banii vin de la oamenii care vor sa munceasca in strainatate sau de la firmele cu care colaborez?
Multumesc

sponge_malin@yahoo.com
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 23 Octombrie 2017
Legea 156/2000
art.5
Pe teritoriul României pot desfăşura, în condiţiile prezentei legi, activităţi de mediere a angajării cetăţenilor români în străinătate societăţile comerciale constituite în temeiul Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, inclusiv filialele societăţilor comerciale străine, înfiinţate în România potrivit art. 42 şi 44 din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care au ca activitate principală "Activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă" cod CAEN - 7810, denumite în continuare agenţi de ocupare a forţei de muncă.

art.8
Agenţii de ocupare a forţei de muncă pot desfăşura activitatea de mediere a angajării cetăţenilor români în străinătate dacă îndeplinesc următoarele condiţii:
a) dispun de spaţiul şi de dotările necesare pentru buna desfăşurare a activităţii, aşa cum acestea vor fi precizate în metodologia de aplicare a prezentei legi;
b) au încadrat în muncă personal cu experienţă în domeniul forţei de muncă;
c) au organizat o bancă de date care să cuprindă ofertele şi solicitările de locuri de muncă în străinătate, informaţii referitoare la condiţiile de ocupare a acestora şi la calificările şi aptitudinile solicitanţilor aflaţi în evidenţa lor;
d) au încheiat cu persoane juridice, persoane fizice şi organizaţii patronale din străinătate, după caz, contracte care conţin oferte ferme de locuri de muncă;
e) sunt înregistraţi la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază îşi au sediul.

La ITM se depun urmatoarele acte:
1) actul constitutiv al societăţii cu COD CAEN 7810;
2) Certificatul de înmatriculare înregistrat la ORC cu obiect principal de activitate COD CAEN 7810;
3) Memoriu justificativ din care să reiasă condiţiile în care se desfăşoară activitatea - act de proprietate al spaţiului; - contract inchiriere etc. ; - dotări şi echipamente utilizate; - numărul,structura si calificarea personalului care prestează serviciile de mediere;
4) Declaraţie din partea administratorului firmei prin care se obligă să aducă la cunoştinţa ITM orice modificare intervenită cu privira la activitatea societăţii (schimbare denumire,sediu,puncte de lucru etc. );
5) Decizia de împuternicire a persoanei care se ocupă de aplicarea prevederilor Legii 156/2000 si a relaţiei cu ITM, copia contractului individual de muncă şi a cărţii de identitate a persoanei împuternicite ;
6) Notificarea către AUTORITATEA NAŢIONALĂ DE SUPRAVEGHERE A PRELUCRĂRII DATELOR CU CARACTER PERSONAL conform Legii 677/2001(ANSPDCP-BUCUREŞTI, B-dul General Gheorghe Magheru nr.28-30, Sector 1, Tel.0318059211 ; www.dataprotection.ro).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intermediere muncitori pentru firme din strainatate Tuty1983 Tuty1983 Am o societate comerciala careia vreau sa-i schimb domeniul de activitate ( vreau sa gasesc muncitori pentru firme din strainatate ) si nu stiu ce ce ... (vezi toată discuția)
Intermediere persoane pentru lucru in strainatate felicia_margareta felicia_margareta Buna seara, As dori sa cunosc ce documente sunt necesare pentru a dezvolta activitatea de intermediere persoane pntru lucru in strainatate ca cetatean cu ... (vezi toată discuția)
Despre codul caen 7810 privind activitati de plasare a fortei de munca aquaterm aquaterm eu am societatea de citiva ani si mai exact din 2005 si acum citva timp am facut extindere la camera de comert si am bagat si codul 7810 si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)