avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Ce fel de contract sa inchei?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Ce fel de contract sa inchei?

Buna ziua!
As dori sa inchei un parteneriat cu o firma de plasare munca in strainatate, firma care a fost de acord sa ii gasesc candidati care sa indeplineasca anumite conditii pentru viitoarele locuri de munca
Exista posibilitatea incheierii unui contract de colaborare intre o persoana fizica si o firma de plasare locuri de munca in strainatate, firma romaneasca sau agentie de intermediere locuri de munca, firma din strainatate? Mai exact ca recruter personal ? Daca da sub ce forma? Sau, sunt obligata sa imi fac o firma(PFA, II sau SRL) cu un anumit cod CAEN ?
Intreb pentru ca o prietena are un contract de colaborare cu o firma oarecare X prin care se stipuleaza ca dansa ca recruter personal, recruteaza, intocmeste dosarul candidatului si il inainteaza firmei si in momentul in care se incheie contractul si candidatul pleaca la munca este remunerata pentru munca de recruter prestata.Nu stiu insa daca este legal acest contract sau nu. Multumesc!

NU. Pentru a desfasura o astfel de activitate, chiar de intermediere, va trebui sa respectati prev Lg 156/2000 privind protectia romanilor care lucreaza in strainatate. Va infiintati un SRL, SA, SNC, etc, cu cod CAEN 7810.
Conf art. 5 Lg 156/2006 pe teritoriul României pot desfăşura, în condiţiile prezentei legi, activităţi de mediere a angajării cetăţenilor români în străinătate societăţile comerciale constituite în temeiul Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, inclusiv filialele societăţilor comerciale străine, înfiinţate în România potrivit art. 42 şi 44 din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care au ca activitate principală "Activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă" cod CAEN - 7810, denumite în continuare agenţi de ocupare a forţei de muncă.
Conf art 8 Lg 156/2000 agenţii de ocupare a forţei de muncă pot desfăşura activitatea de mediere a angajării cetăţenilor români în străinătate dacă îndeplinesc următoarele condiţii:
a) dispun de spaţiul şi de dotările necesare pentru buna desfăşurare a activităţii, aşa cum acestea vor fi precizate în metodologia de aplicare a prezentei legi;
b) au încadrat în muncă personal cu experienţă în domeniul forţei de muncă;
c) au organizat o bancă de date care să cuprindă ofertele şi solicitările de locuri de muncă în străinătate, informaţii referitoare la condiţiile de ocupare a acestora şi la calificările şi aptitudinile solicitanţilor aflaţi în evidenţa lor;
d) au încheiat cu persoane juridice, persoane fizice şi organizaţii patronale din străinătate, după caz, contracte care conţin oferte ferme de locuri de muncă;
e) sunt înregistraţi la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază îşi au sediul.
Atunci contractul de colaborare ca recruter dintre colega mea si firma Promedica24 care e firma poloneza dar are sedii in cateva orase din Ro nu este legal? Prin acest contract n schimbul recrutarii de personal si bineinteles a incheierii de contracte doamna beneficiaza de o remuneratie pentru munca depusa
Nu. Atat firma poloneza cat si doamna pot fi sanctionati contrav.
Ma puteti ajuta si pe mine cu cateva informatii despre cum ati reusit sa faceti pana la urma? Ce ati deschis pentru a fi in regula legal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intermediere persoane pentru lucru in strainatate felicia_margareta felicia_margareta Buna seara, As dori sa cunosc ce documente sunt necesare pentru a dezvolta activitatea de intermediere persoane pntru lucru in strainatate ca cetatean cu ... (vezi toată discuția)
Autorizare firma plasare forte de munca Rares Fulger Rares Fulger BUNA ZIUA! DETIN UN SRL SI AS DORI SA DESCHID UN BIROU PENTRU PLASAREA FORTEI DE MUNCA IN TARA DAR SI IN STRAINATATE. MA INTERESEAZA CE AUTORIZATII IMI ... (vezi toată discuția)
Sucursala a unei societati ce are ca obiect de activitate: plasarea fortei de munca Paraschiv Liviu Paraschiv Liviu O sucursala a unei societati straine care desfasoara activitati in domeniul selectiei si plasarii fortei de munca, poate incheia legal contracte de ... (vezi toată discuția)