avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensatii la program 12/24
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensatii la program 12/24

Daca tb sa acord compensatii/ liber platit pentru un salariat care lucreaza in ture, program 12/24-12/48, liberul platit/zi compensata este de 12 ore sau de 8 ore?
Rog raspuns urgent.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 6 Martie 2014
Despre ce compensatie este vorba?

Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore este urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore la programul 12/24.
In ian.2014 cativa salariati au lucrat cate 56 ore suplimentare, program 12/24.Aceste ore tb compensate cu liber platit in urmatoarele 60 zile. Cum vor fi pontate liberele platite(12 ore sau 8 ore)? La cate libere are dreptul un salariat pentru a compensa cele 56 ore?
Multumesc!
Care este durata timpului de munca prevazuta in c.i.m.?
8 ore/zi, 40 ore/saptamana
In acest caz, programul de munca 12/24 nu este legal.

In speta, cel 56 de ore lucrate suplimentar se cu 56 de ore libere platite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament intern program de lucru winer winer Am 2 probleme va rog cineva sa ma ajute:(( 1.firma are mai multe activitati de ex. restaurante,reparatii auto,pensiune. Trebiue sa intocmesc pentru ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare- weekend dany c. dany c. buna ziua orele lucrate sambata si duminica de catre personalul MAI care isi desfasoara activitatea in ture 12/24 - 12/48 pot fi platite suplimentar? am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - intrebari referitor la programul inegal de munca... iulian.parasca iulian.parasca Buna ziua. Parasca Iulian ma numesc si am cateva intrebari referitor la programul inegal de munca. In contractul de munca este specificat 8 ore pe zi, 40 de ... (vezi toată discuția)