avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensatii la program 12/24
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensatii la program 12/24

Daca tb sa acord compensatii/ liber platit pentru un salariat care lucreaza in ture, program 12/24-12/48, liberul platit/zi compensata este de 12 ore sau de 8 ore?
Rog raspuns urgent.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 6 Martie 2014
Despre ce compensatie este vorba?

Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore este urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore la programul 12/24.
In ian.2014 cativa salariati au lucrat cate 56 ore suplimentare, program 12/24.Aceste ore tb compensate cu liber platit in urmatoarele 60 zile. Cum vor fi pontate liberele platite(12 ore sau 8 ore)? La cate libere are dreptul un salariat pentru a compensa cele 56 ore?
Multumesc!
Care este durata timpului de munca prevazuta in c.i.m.?
8 ore/zi, 40 ore/saptamana
In acest caz, programul de munca 12/24 nu este legal.

In speta, cel 56 de ore lucrate suplimentar se cu 56 de ore libere platite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament intern program de lucru winer winer Am 2 probleme va rog cineva sa ma ajute:(( 1.firma are mai multe activitati de ex. restaurante,reparatii auto,pensiune. Trebiue sa intocmesc pentru ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare- weekend dany c. dany c. buna ziua orele lucrate sambata si duminica de catre personalul MAI care isi desfasoara activitatea in ture 12/24 - 12/48 pot fi platite suplimentar? am ... (vezi toată discuția)
Pareri despre tura de 24 cu 48/72 noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs privind programul de lucru 24 ore cu liber 48 sau 72 ore. Codul Muncii, Art. 115 (1)Pentru anumite ... (vezi toată discuția)