avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sesizare registrul comertului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sesizare registrul comertului

Buna seara,

ma confrunt cu urmatoarea problema si anume am avut un cotract de inchiriere cu o firma comerciala care si-a facut sediul in imobilul detinut de mine. Contractul de inchiriere a incetat insa firma nu si-a modificat sediul. la insistentele mele tot imi spune ca va rezolva problema insa au trecut deja 3 luni...
Imi puteti spune va rog daca pot depune o sesizare in acest sens la Registrul Comertului pentru a-i radia sediul si cum se procedeaza?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 01:57, 6 Martie 2014
toy_story a scris:
Contractul de inchiriere a incetat insa firma nu si-a modificat sediul.

Cum a incetat? Daca nu ati facut act /conventie de incetare, contractul poate fi considerat ca este prelungit tacit (cititi in codul comercial /civil tacita relocatiune).
Dar ma rog, sa zicem ca a incetat.


toy_story a scris:
Imi puteti spune va rog daca pot depune o sesizare in acest sens la Registrul Comertului pentru a-i radia sediul si cum se procedeaza?

Da puteti face o sesizare, dar care nu are nici un efect imediat, pentru ca sediul firmei lor este treaba firmei lor, nu a dvs.. Sesizarea va poate eventual ajuta doar ca "data certa", preventiv pentru o eventuala situatie ipotetica (nu stim care ar fi aia acum) care ar putea apare candva. Oricum, periodic Registrul verifica sediile si ii declara cu sediu expirat.
Relaxati-va.
Buna seara,
contractul a incetat prin acord. Eu vreau sa inchiriez spatiul altei firme care nu isi poate inregistra sediul pt ca apare vechia firma cu sediu. Deci sa inteleg ca se poate sesiza registrul comertului? cum se procedeaza? trebuie sa merg la RC?
Oricum cine ar sta relaxat ca are o firma inregistrata cu un sediu fictiv, poate vine si control intre timp... RC niciodata nu verifica am inteles ca au fost cazuri in care firme au ramas 3 ani cu sediu fictiv. Ce se poate face?
Multumesc
Mergeti la Registru, depuneti copie dupa conventia de incetare si solicitati sa ii ia in evidenta cu sediu expirat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social expirat de 2 ani guzmania guzmania Avem o societate comerciala careia i-a expirat sediul de 2 ani, deoarece contabila a uitat sa prelugeasca acest contract. Avem depuse bilanturile si tot ce ... (vezi toată discuția)
Sediu social icapopa2011@yahoo.com icapopa2011@yahoo.com Buna dimineata, Va rog sa ma sfatuiti, cum poate fi obligata o firma care a avut un sediu social la o adresa inchiriata, sa scoata acel sediu social de la ... (vezi toată discuția)
Doua societati comerciale la aceeasi adresa Monicaluis Monicaluis Buna ziua, va rog ajutati-ma cu o lamurire. Am inchiriat prin contract o garsoniera pentru a o transforma in sediu de firma. Avocatul firmei a mers la ... (vezi toată discuția)