avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sediu social

Buna dimineata,
Va rog sa ma sfatuiti, cum poate fi obligata o firma care a avut un sediu social la o adresa inchiriata, sa scoata acel sediu social de la acea adresa, dupa expirarea contratului de inchiriere.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: icapopa2011@yahoo.com , utilizator 10:05, 17 Septembrie 2011
Stimate justitiabil

din pacate, proceadura necesara nu este cea mai simpla.
Ea consta in trei etape-
1. Actiune in instanta privind incetarea contracului de inchiriere,
2. Inregistrare la Oficiul Registrului Comerului a hotarari definitive si irevocabile.
3. Trimitere dosar de radiere sediu.

Cu stima
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
andreigrigoriu, moderator
contractul de inchiriere a incetat in urma cu 2 ani.
icapopa2011@yahoo.com a scris:

Buna dimineata,
Va rog sa ma sfatuiti, cum poate fi obligata o firma care a avut un sediu social la o adresa inchiriata, sa scoata acel sediu social de la acea adresa, dupa expirarea contratului de inchiriere.
Va multumesc anticipat.


Problema nu este deloc complicata.
La expirarea contractului, Reg. com. se va sesiza din oficiu si va face o notificare catre societate sa-si prelungeasca valabilitatea contractului.
Daca veti solicita la Reg. com. un certificat informativ al firmei, veti constata ca se mentioneaza "sediu social expirat".
Conform art. 227 alin. 1 litera a) din Legea 31/1990 modificata, se poate trece chiar la dizolvarea societatii pe motiv de trecerea timpului stabilit pentru durata societatii.

Mai exista si varianta mai lunga a acestei rezolvari, astfel.
proprietarul depune o cererea de radiere a sediului la Registrul comertului, care va fi inaintata la Tribunalul si se va judeca.
Va face dovada ca nu mai exista contract valabil si se va radia sediul. Vor fi citate partile si se va judeca dupa procedura contencioasa


Va multumesc ffffff mult.....pt promptitudine si pt
ca........existati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere sediu social la registru dupa expirarea contractului de inchiriere eugen82 eugen82 Vreau sa inregistrez sediul social la o adresa pe baza de contract de inchiriere pina la o anumita data. Proprietarul imi spune ca se teme de faptul ca dupa ... (vezi toată discuția)
Sediu social expirat mihaela495 mihaela495 In calitate de proprietar am inchiriat unei firme un spatiu pentru stabilirea sediului social. Acel contract de inchiriere a expirat, la ORC firma apare ca ... (vezi toată discuția)
Radiere sediu social utc utc Buna ziua, Va rog, ma putetia ajuta cu un model de cerere radiere sediu social conform art. 25/legea 1990 rep. si mod. prin L 16/2003! multumesc anticipat! (vezi toată discuția)