avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Radiere sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Radiere sediu social

Buna ziua,
Va rog, ma putetia ajuta cu un model de cerere radiere sediu social conform art. 25/legea 1990 rep. si mod. prin L 16/2003!
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Lucican2010 , utilizator 13:38, 29 Septembrie 2014
Fiti va rog mai explicit si oferiti mai multe detalii pentru a va putea formula o opinie.
contractul de inchiriere a incetat cu acordul aprtilor, dar societatea respectiva nu a schimbat sediul social.Ca urmare, doresc printr-o actiune sa radiez eu in calitate de proprietar sediul social al acelei societatii.
Daca a incetat valabilitatea sediului social nu este nevoie de nici un demers al dvs. ca proprietar in vederea radierii. In situatia actuala societatea este notificata sa faca ceva in privinta sediului social, adica fie prelungeste valabilitatea contractului actual (bineinteles cu acordul proprietarului), fie isi stabileste sediul social in alta locatie. Expirarea valabilitatii sediului social este motiv de dizolvare a societatii. O astfel de actiune o va promova Registrul Comertului din oficiu.
actul de inchiriere a incetat cu acordul partilor. Daca nicio parte nu duce acest act aditional la reg. com. pentru mentiune. Atunci de unde stiu ei de incetare? Contractul avea o durata de 4 ani.
Daca contractul a incetat prin acordul partilor inainte de valabilitatea stabilita initial, la incheierea lui, va recomand sa nu faceti nimic, in afara de faptul sa pastrati foarte bine contractul si acordul de reziliere. Orice corespondenta care vine pe adresa fostului sediu o refuzati cu mentiunea ca societatea nu isi mai are sediul social la aceasta adresa. Este obligatia exclusiva a societatii sa isi modifice datele cu privire la sediul social, daca nu o face va fi sanctionata. Oricarei institutii a statului care vine sa verifice existenta societatii, prezentati-i acordul de reziliere.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract si sediu social mikyangel mikyangel Am un spatiu pe care l-am inchiriat unei firme ,care in baza contractului de inchiriere si-au stabilit sediu social in spatiu meu. Contractul a fost reziliat ... (vezi toată discuția)
Intrebare illuce16 illuce16 in anul 2003 printr-un contract de inchiriere,am inchiriat imobilul la o firma pe o perioada nedeterminat ,ca si sediu social,apoi firma respectiva si-a ... (vezi toată discuția)
Vreau sa scap de sediul social din apartament corinana corinana Am doua situatii neplacute cu sediile sociale ale altora in casele mele. Concret: 1. Acum 10 ani am cumparat un apartament. De cand cu discutia cu cladirile ... (vezi toată discuția)