avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Reziliere contract si sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Reziliere contract si sediu social

Am un spatiu pe care l-am inchiriat unei firme ,care in baza contractului de inchiriere si-au stabilit sediu social in spatiu meu.
Contractul a fost reziliat dar ei au ramas inregistrati la Registrul Comertului ca avand sediu social in spatiu meu.
Cum trebuie sa procedez ca sa rezolv situatia si sa pot inchiria spatiu altcuiva?
Cel mai recent răspuns: mikyangel , utilizator 18:57, 3 Februarie 2010
Cum a fost reziliat contractul?
~ Conținut șters la cerere ~
Mergeti la Registrul Comertului si declarati situatia. Firma respectiva nu o va face.
- LA Reg Com - pe o cerere de depunere acte - depuneti contractul si rezilierea lui - in acest mod aratati ca valabilitatea contractuala a sediului s-a modificat, si ca societatea nu mai are temei legel de a figura cu sediul la adresa din contract.

Se plateste - iar societatea intra sub incidenta art 2376 L31/1990 - si oricine are un interes poate solicita dizolvarea societatii, in acest caz.



'' Art. 237
(1)La cererea oricarei persoane interesate, precum si a Oficiului National al Registrului Comertului, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii in cazurile in care:
a)societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot intruni;
b)societatea nu a depus, in cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale, situatiile financiare anuale sau alte acte care, potrivit legii, se depun la oficiul registrului comertului;
c)societatea si-a incetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu indeplineste conditiile referitoare la sediul social sau asociatii au disparut ori nu au domiciliul cunoscut sau resedinta cunoscuta;.....''
Am facut adresa la Registrul Comertului prin care am aratat ca contractul de inchiriere a fost reziliat de comun acord (si am anexat contractul reziliat) dar am primit de la ei urmatorul raspuns:
Ca urmare a adresei dumneavoastra inregistrata la oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul brasov cu numarul.... cu privire la radierea sediului social al SC..... , rezultat al incetarii activitatii societatii sus mentionate in spatiul respectiv, de la adresa unde dumneavoastra sunteti proprietara, va facem cunoscute urmatoarele: conform art.25 din legea 26/1990, orice persoana prejudiciata ca efect al unei inmatriculari sau al unei mentiuni in registrul comertului are dreptul, sa ceara radierea inregistrarii pagubitoare, in tot sau in parte, dar numai in cazul cand printr-o hotarare judecatoreasca irevocabila au fost desfiintate in tot sau in parte sau modificate actele care au stat la baza inregistrarii cu privire la care se solicita radierea, daca prin acea hotarare nu a fost dispusa mentionarea in registrul comertului.
Cererea de radiere se depune si se mentioneaza in registrul comertului la care s-a facut inmatricularea, pe care aceasta in termen de trei zile o inainteaza tribunalului competent spre solutionare.
Eu ce trebuie sau ce pot sa fac in continuare ca sa ii radiez din sediu social?

Alte discuții în legătură

Radiere sediu social utc utc Buna ziua, Va rog, ma putetia ajuta cu un model de cerere radiere sediu social conform art. 25/legea 1990 rep. si mod. prin L 16/2003! multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Sediu social icapopa2011@yahoo.com icapopa2011@yahoo.com Buna dimineata, Va rog sa ma sfatuiti, cum poate fi obligata o firma care a avut un sediu social la o adresa inchiriata, sa scoata acel sediu social de la ... (vezi toată discuția)
Intrebare illuce16 illuce16 in anul 2003 printr-un contract de inchiriere,am inchiriat imobilul la o firma pe o perioada nedeterminat ,ca si sediu social,apoi firma respectiva si-a ... (vezi toată discuția)