avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Radiere sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Radiere sediu social

Buna ziua,
Va rog, ma putetia ajuta cu un model de cerere radiere sediu social conform art. 25/legea 1990 rep. si mod. prin L 16/2003!
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Lucican2010 , utilizator 13:38, 29 Septembrie 2014
vreau sa-mi fac sediul social acolo, nu pot datorita celui existent.


În situaţia în care, xxxx SRL nu procedează la înscrierea în registrul comerţului a menţiunii având ca obiect schimbarea sediului social, aveţi posibilitatea de a solicita tribunalului radierea sediului social al acesteia, în condiţiile prevăzute de art. 25 din Legea nr. 26/1990.
Astfel, în vederea radierii unei menţiuni efectuate în registrul comerţului, orice persoană fizică sau juridică prejudiciată ca efect al acelei înregistrări, are posibilitatea de a formula în temeiul dispoziţiilor art. 25 din Legea nr.26/1990, cerere de radiere a înregistrării respective, admisibilă numai în condiţiile în care persoana păgubită face dovada existenţei unei hotărâri judecătoreşti irevocabile, prin care au fost desfiinţate, în tot sau în parte, ori au fost modificate actele ce au stat la baza înregistrării a cărei radiere se solicită, dacă prin acea hotărâre nu s-a dispus şi menţionarea ei în registrul comerţului.
Cererea de radiere a înregistrării păgubitoare, însoţită de înscrisurile doveditoare, precum şi de dovada achitării taxelor aferente, se depune şi se menţionează în registrul comerţului în care s-a efectuat înmatricularea comerciantului, urmând ca, în termen de 3 zile de la data depunerii, oficiul registrului comerţului să procedeze la înaintarea acesteia, spre legală soluţionare, tribunalului teritorial.
Potrivit dispoziţiilor art. 4 din Legea nr. 26/1990 privind registrul comerţului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, coroborat cu art. 13 şi art. 202 din Normele metodologice privind modul de ţinere a registrelor comerţului, de efectuare a înregistrărilor şi de eliberare a informaţiilor aprobate prin Ordinul ministrului justiţiei nr. 2.594/C/2008, oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale eliberează, pe cheltuiala persoanei care a făcut cererea, copii certificate de pe înregistrările efectuate în registru şi de pe actele prezentate, informaţii despre datele înregistrate în registrul comerţului computerizat, inclusiv istoricul înregistrărilor efectuate, precum şi certificate constatatoare că un anumit act sau fapt este sau nu este înregistrat.

lucian huzum a scris:

... Orice corespondenta care vine pe adresa fostului sediu o refuzati ...


Ma aflu intr-o situatie similara si sunt curios... puteti sa imi spuneti cum o "refuz"? Posta vine, imi inghesuie in cutie catastife, iar eu le gasesc la multe zile (uneori luni de zile) de la evenimentul "a venit posta".

Ultima modificare: Luni, 29 Septembrie 2014
Lucican2010, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract si sediu social mikyangel mikyangel Am un spatiu pe care l-am inchiriat unei firme ,care in baza contractului de inchiriere si-au stabilit sediu social in spatiu meu. Contractul a fost reziliat ... (vezi toată discuția)
Intrebare illuce16 illuce16 in anul 2003 printr-un contract de inchiriere,am inchiriat imobilul la o firma pe o perioada nedeterminat ,ca si sediu social,apoi firma respectiva si-a ... (vezi toată discuția)
Vreau sa scap de sediul social din apartament corinana corinana Am doua situatii neplacute cu sediile sociale ale altora in casele mele. Concret: 1. Acum 10 ani am cumparat un apartament. De cand cu discutia cu cladirile ... (vezi toată discuția)