avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Restante la birou de credite
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Restante la birou de credite

Buna ziua.Am vrut sa iau un credit de nevoi personale dar am fost gasita cu o restanta la BC.Am facut cerere la biroul de credite si am primit raspunsul prin posta .Scrie asa*Data acordarii 03/03/2006.*Suma restanta 62 de lei.*Data ultimei plati 24/11/2007.*Data primei restante 26/02/2008.Stare cont dat la colectare interna sau externa.Categorie de intarziere G.Specific ca nu am fost contactata de nici o firma de recuperare creante.Intrebarea mea este ce pot face ?Mai pot platii restanta la banca sau nu?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:23, 6 Martie 2014
Puteti plati restanta, dar este legal prescrisa. Deci o platiti degeaba.
Multumesc pentru raspuns.Eu am facut cererea catre biroul de credite in decembrie 2013 si am observat ca banca trimisese date despre aceasta restanta ultima oara pe data de 7/01/2013.
Problema este ca chiar daca platiti acum, exista un termen radiere si de la biroul de credite, si s-ar putea sa nu va ajute foarte mult. Oricum suma nefiind mare puteti sa o platiti, insa atentie verificati inainte ... ca nu cumva sa aveti de plata mai mult (nu stiu, penalitati sau alte porcari) si prin plata asta mica de 62 lei sa deschideti cutia pandorei. De la astia te poti astepta la orice.
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
trandafir2, moderator
Multumesc.Am inteles ca la biroul de credite dureaza 4 ani pana se sterg informatiile.Deci chiar daca platesc sau nu restanta tot nu mai pot sa iau un credit ?
Teoretic nu, practic depinde de banca. Sau trebuie sa vorbiti la biroul sa vedeti daca s-a implinit termenul sa va radieze de acolo.

Alte discuții în legătură

Lnscriere in biroul de credit dinubs dinubs Buna ziua! Recent am fost inscris in Biroul de Credit cu o restanta mai mare de 35 de zile(dar nu stiu ce restanta pentru ca am platit pe fiecare luna). ... (vezi toată discuția)
Cat timp poate o banca sa raporteze o restanta de plata catre biroul de credit dana mc dana mc Buna ziua. Am rugamintea, daca este posibil, sa ma ajutati cu o clarificare referitoare la urmatorul alineat din Decizia nr. 105 din 15/12/2007, Art. 6, ... (vezi toată discuția)
Baza de date cocut21 cocut21 salut, in 2007am facut un credit la bcr in care aveam rata de 200euro...am platit pana la inceputu anului 2010 dp care nu am mai platit,in fine am ajuns la ... (vezi toată discuția)