avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... lnscriere in biroul de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

lnscriere in biroul de credit

Buna ziua!

Recent am fost inscris in Biroul de Credit cu o restanta mai mare de 35 de zile(dar nu stiu ce restanta pentru ca am platit pe fiecare luna). Intrebarea mea este: Inainte de a fi inscris in Biroul de Credit pentru a-mi oferi posibilitatea sa imi lamuresc situatia si de a plati restanta, trebuia sa fiu anuntat?

Va multumesc!

Revin cu o editare: Conform art 12, cap. IV din legea nr. 677/2001 nu au dreptul sa faca acest lucru. Ce pot face?
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2015
dinubs, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 22:58, 25 Mai 2015
Conform art. 12 nu au dreptul sa ce? Sa va inscrie in Biroul de Credit? Ba da.

De ce?

Conform acordului de transmitere, prelucrare si consultare a informatiilor la S.C. Biroul de Credit S.A., semnat de dumneavoastra initial, inainte de contractarea creditului, dumneavoastra v-ati dat acceptul explicit bancii sa:

sa prelucreze informatiile indicate la punctul 2 de mai jos inregistrate pe numele meu in evidentele proprii si sa transmita catre S.C. Biroul de Credit S.A. (BC), persoana juridica romana cu sediul in Bucuresti, Str. Sfanta Vineri, nr. 29, etaj 4, sector 3, in vederea prelucrarii acestor informatii de catre Biroul de Credit si consultarii informatiilor inregistrate pe numele meu in baza de date a Biroului de Credit de catre oricare Participant la Sistemul Biroului de Credit (institutiile de credit, institutii financiare nebancare si
de asigurari) ori de cate ori este necesar in scopul initierii sau derularii unei relatii contractuale cu Participantul.


Mai mult decat atat, conform acordului semnat (este la fel, indiferent de banca):

Acest acord de consultare, prelucrare, stocare si transmitere a datelor cu caracter personal si a informatiilor de risc este
valabil de la data prezentei pe toata perioada de creditare. Am luat la cunostinta faptul ca datele cu caracter personal sunt
stocate in baza de date a SC Biroul de Credit SA timp de 4 ani de la data ultimei actualizari.


In atare conditii:
1. solicitati bancii verbal si in scris daca nu primit lamuriri referitor la intarzierile pe care le-ati avut. Trebuie sa va lamureasca, si sa vada de unde, ce si cum.

2. in cazul in care ati avut intr-adevar restante, nu aveti ce face. Conform regulamentului de functionare, la Biroul de Credit informatiile se stocheaza 4 ani

3. in cazul in care nu ati avut restante, faceti o cerere scrisa bancii prin care solicitati sa fiti radiat din Biroul de Credit. Banca este obligata sa va raspunda si, daca aveti dreptate, sa radieze informatiile transmise la Biroul de Credit. Singura entitate abilitata sa faca radierea de la Biroul de Credit este banca sau institutia financiara nebancara care a facut raportarea (cu exceptia expirarii termenului de 4 ani, cand se radiaza automat informatiile, dupa expirarea perioadei de stocare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Birou credit aledical aledical unde pot afla daca sint in biroul de credit ca rau platnic? trebuie sa ma duc neaparat la o banca ? (vezi toată discuția)
Domeniul bancar ( biroul de credite ) ContSters298656 ContSters298656 buna ziua, In urma cu ceva timp, am contractat un credit de la banca. In contractul de credit nu a fost prevazuta posibilitatea bancii de a ma introduce in ... (vezi toată discuția)
Verificare la biroul de credit fara aprobarea mea valeantudor valeantudor Buna ziua, Am o problema cu o banca ... acum vreo 6-7 luni am fost jefuiti de aproximativ 6,000 RON (bani cash, din casa) si, cum aveam nunta dupa 2 luni, ... (vezi toată discuția)