avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 150 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... domeniul bancar ( biroul de credite )
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

domeniul bancar ( biroul de credite )

buna ziua,

In urma cu ceva timp, am contractat un credit de la banca. In contractul de credit nu a fost prevazuta posibilitatea bancii de a ma introduce in "biroul de credite". Desi acest lucru a facut.

Acum doresc sa notific banca in sensul acesta si sa ii cer excluderea mea din biroul de credite intrucat nu era prevazut in contract.

Daca imi puteti spune un model de notificare ori textul exact legal incalcat.

Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 21:53, 17 Iunie 2015
Puteti apela la un executor judecatoresc
puteti sa imi oferiti un pic mai multe detalii va rog?
multumesc,
La contractarea unui credit, ati semnat un acord specific (toate bancile semneaza) prin care autorizati banca "să consulte, să primească, să prelucreze şi să transmită informaţii, ori de câte ori este necesar în scopul iniţierii sau derulării unei relaţii contractuale"

De asemenea, acordul contine si specificatia ca: "Îmi exprim în mod expres consimţământul ca Banca să prelucreze informaţiile de mai jos înregistrate pe numele meu în evidenţele proprii şi să transmită către S.C. Biroul de Credit S.A, persoană juridică română cu sediul în Bucureşti, Str. Sfânta Vineri Nr. 29, Sector 3, în vederea prelucrării acestor informaţii de către Biroul de Credit şi consultării informaţiilor înregistrate pe numele meu în baza de date
a Biroului de Credit de către oricare Participant la Sistemul Biroului de Credit (instituţii de credit, instituţii financiare nebacare şi de asigurări) în scopul iniţierii sau derulării unei relaţii de creditare şi de asigurare a produselor de credit cu Participantul.
"

In atare conditii, banca nu a incalcat nici o lege.
Nu este niciunde specificata obligatia bancii de a prevedea in contractul de credit, separat, transmiterea informatiilor la Biroul de Credite, cat timp exista acest acord semnat. De asemenea, mentionez ca acest acord este conform cu prevederile privind protectia datelor cu caracter personal.

Detalii: www.birouldecredit.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnscriere in biroul de credit dinubs dinubs Buna ziua! Recent am fost inscris in Biroul de Credit cu o restanta mai mare de 35 de zile(dar nu stiu ce restanta pentru ca am platit pe fiecare luna). ... (vezi toată discuția)
Verificare la biroul de credit fara aprobarea mea valeantudor valeantudor Buna ziua, Am o problema cu o banca ... acum vreo 6-7 luni am fost jefuiti de aproximativ 6,000 RON (bani cash, din casa) si, cum aveam nunta dupa 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Birou credit aledical aledical unde pot afla daca sint in biroul de credit ca rau platnic? trebuie sa ma duc neaparat la o banca ? (vezi toată discuția)