avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alocatie copii in timpul divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alocatie copii in timpul divortului

Sora mea este in divort cu sotul de cca. 2 ani, avand 2 copii minori. Acum 2 ani, cand I-au fost incredintati copiii prin ordonanta prezidentiala, pana la finalizarea divortului, a facut cerere la Directia de Prestatii Sociale sa treaca alocatia copiilor de pe numele sotului pe numele ei deoarece este singura sursa de venit a acestora. Din luna aceea alocatia copiilor a fost blocata pe motiv ca nu are hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de incredintare minori. Intrebarea mea este daca e corect sa fie blocata alocatia copiilor pana la sentinta definitiva si irevocabila de finalizare divort si incredintare minori. In mod normal alocatia este a copiilor (beneficiind de aceasta copiii si parintele la care sta copiii pana la terminarea divortului) si au nevoie de acesti bani pentru scoala, mancare, etc. In acest moment sora a castigat divortul si I-a fost incredintati copii (custodie comuna cu domiciliul acestora la mama) , dar de cca. 4 luni nu a fost redactata sentinta (E posibil ca sotul sa mai aiba dreptul sa faa apel). Ce poate sa faca pentru a primi alocatia copiilor pana la finalizarea divortului.
Este un abuz retinerea alocatiei pana la finalizarea dosarului. Daca avea ordonanta presedintiala , legal;izati acea sentinta si mergeti sa recuperati banii ce se cuvin minorilor. Faceti reclamatii daca nu vi-i da sau chiar plangere penala pentru abuz in serviciu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta prezidentiala de incredintare si iesirea din tara a minorului marafx marafx Pe aceasta cale comunic tuturor celor care pot avea nedumeriri rezultatele avute de mine in urma apelului telefonic catre numarul 021.9590 al politiei de ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor din afara casatoriei aadynna aadynna se poate introduce o cerere de ordonanta presedintiala pentru incredintare minor din afara casatoriei? (vezi toată discuția)
Poate parasi tara un parinte cu un copil minor, in conditiile in care are ordonanta presedintiala pt incredintare si nu exista o hotarare de divort definitiva si irevocabila? nihilsinedeo nihilsinedeo Poate parasi tara un parinte cu un copil minor in conditiile in care are ordonanta presedintiala pt incredintare si nu exista o hotarare de divort definitiva ... (vezi toată discuția)