avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatia

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme, si anume viitorul meu sot urmeaza sa primeasca inainte de casatorie, cu titlul de donatie cu drept de abitatie viagera de la parintii lui un apartament.
In aceleasi conditii si sora lui, casatorita, o sa primeasca o garsoniera, in care se vor stabili parintii pentru viitor.
Intrebarea mea este, ce probleme putem avea?
La deschiderea succesiunii, vom intampina probleme cu sora lui? In cazul in care pe viitor unul din parinti va avea pretentia sa locuiasca cu noi, sau sa-l intretinem, poate revoca donatia, in caz de refuz din partea noastra, pentru ca nu ne vom permite?
Cat de sigura este aceasta varianta?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Timaru , Avocat 22:27, 5 Martie 2014
Daca se mentine dreptul de habitatie viagera si se va ivi necesitatea , sunteti obligati sa-i primiti. E bine ca dreptul sa fie stabilit doar pe o camera altfel, veti putea fi evacuati pana la decesul parintilor, sotul avand doar nuda proprietate
Buna seara,
Revocarea poate opera pentru ingratitudinea sotului sau pentru neexecutarea sarcinii. In speta, daca sotul dvs nu respecta dreptul de abitatie viagera atunci parintii, sau unul daca celalalt a decedat, poate solicita in instanta revocarea donatiei. In rest aspecte de drept nu par a fi identificate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunica i-a donat mamei un apartament dar și-a păstrat dreptul de abitație viageră, iar acum vrea s-o evacueze. este posibil acest lucru? AnnaMariaS95 AnnaMariaS95 Buna ziua! Mama mea a primit printr-un act de donatie, de la mama sa (bunica mea), un apartament. Acest act de donatie are ca si clauza: drept de habitatie ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu drept de vanzare dupa deces mishu72 mishu72 Buna seara, Am tot cautat pe internet, pe site-urile de profil implicit si aici dar nu am gasit nimic sa imi raspunda la urmatoare intrebare : Parintii ... (vezi toată discuția)