avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Control judiciar gresit din partea curtii de apel.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Control judiciar gresit din partea curtii de apel.

Va supun atentiei urmatoarea speta.Instanta de fond admite proba cu expertiza contabila si stabiliste urmatorul obiectiv:
a) expertul sa stabileasca daca au fost efectuate ore suplimentare de catre reclamant in baza foilor de prezenta si a statelor de plata asa cum au fost depuse la dosarul cauzei ;acestea fiind depuse pe anii 2009,2010,2011
b) expertul sa stabileasca daca au fost efectuate ore suplimentare in baza declaratiilor martorilor;
Instanta de fond nu omologheaza raportul de expertiza dar admite actiunea in parte Intucat nu am depus o cerere la angajator ptr a mi se compensa cu ore libere dar nici societatea nu adovedit ca mi-au compensat aceste ore , drept consecinta admite un numar de 100 ore suplimentare aferente anului 2011.
In niciun paragraf din dispozitivul sentintei nu apare din ce cauza nu admite ore suplimentare ptr perioada 2009,2010.
Am depus recurs in baza art 304 ind.1 si 304 al 9.
In dezvoltarea motivelor de recurs am precizat faptul ca instanta mi-a admis doar orele pentru 2011 iar pentru anii 2009,2010 nu au fost admise pe motivul ca nu am solicitat in scris sa mi se compensesze orele lucrate cu ore libere platite.
In motivarea curtii de apel apare urmatorul paragraf:
Recurentul solicita plata orelor suplimentare efectuate ptr anii 2009-2011.
Referitor la munca suplimentara atit timp cat angajatorul nu a solicitat prestarea de ore suplimentare era de datoria angajatului daca efectueaza ore suplimentare sa depuna cerere pentru compensarea lor cu timp liber platit.
ACUM ATENTIE!!!!!
In mod corect instanata de fond a respins acordarea orelor suplimentare aferente perioadei 2009,2010.

CURTEA DE APEL a omis sa cerceteze motivele de recurs intrucit consider ca s-a pronuntat de fapt pe o nepronuntare a instantei de fond.
Unde s-ar incadra acest motiv din p.d.v al dumneavoastra
Contestatie in anulare sau revizuire ?

Alte discuții în legătură

Lipsa din actiunea introductiva a cuantumului drepturilor salariale FRD FRD Nu am stiut care este rationamentul ptr a stabili suma de bani aferenta orelor suplimentare si nu am trecut in actiunea introductiva.Ca probatoriu instantanta ... (vezi toată discuția)
Speta: instanta a dat mai mult decat s-a cerut? law99 law99 Reclamanta X introduce cere de chemare in judecata impotriva societatii la care lucreaza.In cererea introductiva aparatorul acesteia trece capete de cerere ... (vezi toată discuția)
Ar fi admisibila urmatoarea speta la cedo FRD FRD Am terminat de curindun litigiu de muncain care mi-au fost incalacate drepturile atit de instant de fond cit si cea de recurs. Am sa va expun in rindurile de ... (vezi toată discuția)