avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Ar fi admisibila urmatoarea speta la CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Ar fi admisibila urmatoarea speta la CEDO

Am terminat de curindun litigiu de muncain care mi-au fost incalacate drepturile atit de instant de fond cit si cea de recurs.
Am sa va expun in rindurile de mai jos speta,si capetele de cerere.
1 Plata pentru repausul nerespectat de catre angajator ptr anii 2009-2010 conf. art 132 din CM .
2 Plata orelor suplimentare ianuarie -iunie 2011
3 Plata reapus nerespectat de catre angajator iulie - decembrie 2011
Probatoriu administrat:
Inscrisuri ,proba cu martori ,interogatoriu si expertiza contabila
La inscrisuri am depus situatii zilnice de lucrari ce erau intocmite de mine,semnate, si transmise la o alta societate in fiecare zi prin fax.
Societatea adepus pontaje ptr 2009-2011de luni pina vineri,8h/zi ,simbata si duminica liberi.
4 martori au recunoscut programul de 10 zile lucrate consecutive cu 4 zile libere cumulate.
Interogatoriul luat piritei recunoste ca programul nu era cel ce reiese de pontajelel depuse ci era de 10 zile lucrate consectivcu 4 zile libere.
Expertiza contabila stabileste un spor de 1% ptr 2009-2010 .
Pentru anul 2011 , Xore suplimentare .intrucit instanta nu a stability obiectiv si ptr repausul nerespectat de catre angajator nu a avut cum sa stabileasca si sporul ptr 2011.
Instanta elimina raportul de expertiza si admite un alt nr de ore suplimentare ptr anul 2011 ptranii2009-2010 motiveaza ca ,intrucit soc a desfasurat un program de 10zile cu 4 libere a respectat repausul.(omitind a avea in vedere al 3,4,5 din art 132),ptr repausul din 2011 omite sa se pronunte.
Instanta de recurs mentine sentinta .
Mi-au fost incalacate drepturile in aceasta speta,ce parere avet este admisibila o asemenea cerere la cedo?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:30, 3 Mai 2014
Pentru a fi admisibila o cerere la CEDO, trebuie sa nu fi existat inregistrata la CEDO vreo cerere anterioara cu aproximativ acelasi obiect.
In plus trebuie sa se constate incalcarea unui articol al Conventiei europene a drepturilor omului. In acest caz, probabil art. 6 Dreptul la un proces echitabil.
Insa, sincer, mie personal (colegii ma pot contrazice) nu mi se pare o speta pretabila pentru CEDO.
nu svi se poate aprecia admisibilitatea decat cunoscand modul in care s-a derulat procesul.la CEDO nu se rejudeca dosarul dvs ci modul in care vi s-au repectat drepturile procesuale. daca veti consuta un avocat specializat pe asemenea cauze sigur veti afla raspunsul concret
Stimat forumist,

Așa cum s-a expus și anterior, am impresia că doriți să învestiți Curtea Europeană cu un fel de recurs la nivel european. Or, CEDO nu este nu instanță de recurs, judecând, exclusiv, aserțiunile de încălcări ale drepturilor și libertăților protejate de Convenția Europeană.

Acest gen de aplicații, denumite, neoficial ,,fourth instance cases,, sunt respinse chiar din faza inadmisibilității în principiu.

Ceea ce trebuie dvs să dovediți rămâne, deci, violarea anumitor drepeturi protejate de Convenție. Nu se pot da, însă, sfaturi concrete în această privință, fiind obligatoriu un studiu amănunțit al cauzei.

Cu stimă.
Aveti 6 luni de la redactarea hot. irevocabile sa va plangeti la CEDO ,nu pe motiv de greseli procedurale ci incalcari ale Conventiei.
Curtea nu ar putea constata erorile de fapt sau de drept săvârşite de o instanţă internă, decât în măsura în care acestea ar fi putut aduce atingere drepturilor şi libertăţilor garantate de Convenţie (Garda Ruiz c. Spania, Hotărârea Curţii din 21 ianuarie 1999, p. 28).

Convenţia nu reglementează şi reguli privind admisibilitatea probelor sau modul de apreciere a acestora, aspect care ţine în mod specific de dreptul intern şi de practica instanţelor naţionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

cedo - procedura pentru actiune adiadiadi adiadiadi Curtea de apel mi-a respins recursul pentru o actiune avand ca obiect comunicarea de informatii publice - Legea 544. Ce pasi trebuie urmati pentru a depune ... (vezi toată discuția)
Plangere cedo elenadintroia elenadintroia Prin sentinta tribunalului s-a admis recalcularea pensiei conform adeverintelor depuse la dosar pentru sporuri cu caracter permanent ( plata zile festive ... (vezi toată discuția)
C e d o gabriela8 gabriela8 In situatia in care sunt nemultumita de decizia Curtii de Apel in cazul unui litigiu de munca, exista vreo sansa ca o eventuala cerere a mea adresata CEDO sa ... (vezi toată discuția)