Pentru a fi admisibila o cerere la CEDO, trebuie sa nu fi existat inregistrata la CEDO vreo cerere anterioara cu aproximativ acelasi obiect.
In plus trebuie sa se constate incalcarea unui articol al Conventiei europene a drepturilor omului. In acest caz, probabil art. 6 Dreptul la un proces echitabil.
Insa, sincer, mie personal (colegii ma pot contrazice) nu mi se pare o speta pretabila pentru CEDO.
nu svi se poate aprecia admisibilitatea decat cunoscand modul in care s-a derulat procesul.la CEDO nu se rejudeca dosarul dvs ci modul in care vi s-au repectat drepturile procesuale. daca veti consuta un avocat specializat pe asemenea cauze sigur veti afla raspunsul concret
Stimat forumist,
Așa cum s-a expus și anterior, am impresia că doriți să învestiți Curtea Europeană cu un fel de recurs la nivel european. Or, CEDO nu este nu instanță de recurs, judecând, exclusiv, aserțiunile de încălcări ale drepturilor și libertăților protejate de Convenția Europeană.
Acest gen de aplicații, denumite, neoficial ,,fourth instance cases,, sunt respinse chiar din faza inadmisibilității în principiu.
Ceea ce trebuie dvs să dovediți rămâne, deci, violarea anumitor drepeturi protejate de Convenție. Nu se pot da, însă, sfaturi concrete în această privință, fiind obligatoriu un studiu amănunțit al cauzei.
Cu stimă.
Aveti 6 luni de la redactarea hot. irevocabile sa va plangeti la CEDO ,nu pe motiv de greseli procedurale ci incalcari ale Conventiei.
Curtea nu ar putea constata erorile de fapt sau de drept săvârşite de o instanţă internă, decât în măsura în care acestea ar fi putut aduce atingere drepturilor şi libertăţilor garantate de Convenţie (Garda Ruiz c. Spania, Hotărârea Curţii din 21 ianuarie 1999, p. 28).
Convenţia nu reglementează şi reguli privind admisibilitatea probelor sau modul de apreciere a acestora, aspect care ţine în mod specific de dreptul intern şi de practica instanţelor naţionale.