avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate cere o noua expertiza medico-legala in apel ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate cere o noua expertiza medico-legala in apel in proces penal?

buna ziua.
voi exemplifica succint urmatoarea speta: in urma unui accident rutier am fost vatamat (femur rupt cu deplasare osoasa) si am primit certificat medico-legal la o luna dupa prima operatie care cuprindea 80-90 zile ingrijiri medicale dar nu s-a trecut in raportul de expertiza si faptul ca aveam nevoie de ingrijitor. la o luna dupa eliberarea certificatului, am alunecat in baie, am rupt iar osul si placa de ososinteza si am fost nevoit sa fac o noua operatie. in procesul aflat pe rol in faza de fond am atasat raportul de constatare medico-legala si nu mi s-au acordat despagubiri pentru plata ingrijitorului deoarece nu era specificat acest lucru un certificat. precizez faptul a de la accident pana in prezent s-au scurs aproape 3 ani dar inca suntem in faza de amanare a procesului in faza de apel.
1.ma intereseaza daca in faza de apel pot cere o noua expertiza medicala in care sa fie introdusa si cea de a doua operatie, daca se poate cere si introducerea explicita in contextul actului si nevoia de ingrijitor, si daca se tine cont si de faptul ca am in prezent,adeverinta medicala din partea medicului ortoped prin care mi se recomanda indepartarea materialului de ososinteza?
2. cand trebuie sa cer instantei acceptarea unei noi expertize medico-legale, inainte de inceperea procesului sau la prima infatisare?
3. pot invoca si faptul ca conform noului cod penal s-a schimbat incadrarea si 80-90 zile de ingrijiri medicale nu sunt de ajuns pentru a raspunde penal, inculpatul?
4. pot face aceste pretentii tinand cont de faptul ca intre prima operatie si a doua exista factori de cauzalitate? nu puteam rupe un picior sanatos daca as fi cazut in baie.
va multumesc mult pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: luciantec , utilizator 20:03, 6 Martie 2014
se poate cere o noua expertiza medico-legala in apel in proces penal?

Da, o expertiza medico-legala poate fi solicitata.
Da, dreptul de a solicita il aveti dar trebuie sa convingeti instanta ca se impune.
De regula se respinge.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire parte civila - formalitati luciantec luciantec buna ziua. ma aflu in faza de apel a unui proces penal in calitate de victima, am cerut amanare pentru angajarea unui avocat si ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)
Pierderea calitatii de parte vatamata in proces penal si redobandirea acestei calitati in urma eliberarii unui nou certificat medical luciantec luciantec buna ziua. o sa va explic succint o speta. in urma unui accident de circulatie soldat cu decesul unei persoane si vatamarea corporala, s-a intocmit dosar ... (vezi toată discuția)
Expertize auto si expertize medico-legale luciantec luciantec buna ziua. ma intereseaza daca in faza de apel mai pot cere o noua expertiza medicolegala si o expertiza pentru determinarea valorii si a daunelor ... (vezi toată discuția)