Buna ziua! Nu stiu daca am ales corect categoriile forum... In fine, problema mea este urmatoarea: anul trecut in 2013 am cumparat un apartament, la incheierea contractului de vanzare cumparare fostul propietar s-a prezentat asa cum se cere cu dovezi de plata recente. Acest lucru s-a intamplat in mai iar ei se mutasera din apartament la sfarsitul lunii martie inceputul lunii aprilie, apartamentul cumparat unde s-au mutat l-au cumparat in rate direct de la dezvoltator. Deci consumul de curent in aceasta perioada evident ca era unul foarte mic sau deloc ceea s-a si vazut din factura. Dupa ce noi ne-am mutat in apartamentul cumparat l-am rugat pe fostul propietar sa mearga la Enel pentru a intrerupe contractul ca eu sa pot face unul pe numele meu, contractul fiind pe numele tatalui fostului propietar care tata este decedat. Nu a venit desi l-am rugat de mai multe ori. De curand m-am trezit dimineata la usa cu un echipaj de la Enel, politia si mascatii spunandu-mi ca este o problema la contorul de curent. Factura primeam in fiecare luna, plateam, nu consumam foarte mult un consum normal, oricum de la 4 camere ne-am mutat la 2 camere iar acolo aveam un consum mai mare. Plus ca habar nu avem cat consuma tot ce avem in priza si folosim zilnic si becurile in functie de cate ore le folosesti pe zi. Contorul de curent era masluit sa inregistreze mai putin. Acum nu stiu exact pe ce baza au venit ei, cineva le-a spus sau pur si simplu s-au sesizat ei. Bun, au schimbat contorul acum da se vede pe zi un consum mai mare, adica inregistreaza cum trebuie. Ei au spus ca vechiul contor cel maslui avea ca an de fabricatie 2004, cand a fost montat nu stiu. Cert e ca treaba asta dura de mai mult timp, de niste ani buni. Eu le-am spus ca am cumparat acest apartament in 2013, fostul propietar nu a vrut sa vina la Enel pentru intreruperea contractului. Eu ce drepturi am asupra acestui contract? Unde am locuit inainte am vrut sa scot factura cu cateva zile inainte de vanzare deoare primeam una dupa vanzare si am zis hai sa procedez asa si cu chiu cu vai mi-au dat deoarece titular era bunica decedata, cu certificate de deces(mama+bunica), certificate de nastere, rugaminti etc am reusit. Atunci mi s-a spus ca sunt lucruri pe care numai titularul de contract le poate face prin simplul motiv ca e nevoie de buletinul titularului(si greseala mea ca nu am trecut contractul pe numele meu dupa ce a murit bunica). Dupa semnarea contractului de vanzare cumparare sotia fostului propietar ne spune ca sa nu ne facem griji in legatura cu contorul, inregistreaza mai putin dar nu este nici o problema. De cateva ori a fost schimbat, cele schimbate verificate. I-am reprosat de ce nu a spus asta inainte iar ea a motivat ca nu este nici o problema. Bun am zis lasa ca lamurim cand mergem la Enel dar nu am lamurit nici pana in ziua de azi. I-am cerut sa vina la Enel si cu dovezile de verificare si schimbare de contor evident dar ce dovezi sa aibe cand ei au masluit contorul?! Acum trebuie sa ma prezint in fata unei comisii la Enel si sa discutam problema. Eu nu am stiut de acest lucru inante de cumparare pentru ca evident le ceream dovezi daca nu le prezentau la revedere nu cumparam nimic. Poate trebuia sa ma duc la Enel sa vad ce pot rezolva singura. Anul trecut nu am putut sa fac acest lucru, eram insarcinata, o sarcina mai avansata, vara, cald din cauza asta nu ma simteam bine, am avut o problema cu sarcina, am nascut prin cezariana de urgenta altfel murea copilul in fine mi s-a parut stupid sa umblu eu gravida, cu probleme, cald afara sa rezolv ce trebuia sa rezolve el ca fost propietar. Sotul la servici iar altcineva nu avea cine. Dupa ce am nascut cateva luni nu m-am simtit bine, ma rog nu are relevanta acest lucru ca fapt divers am spus. Am gresit ca nu am insistat mai mult sa vina fostul propietar la Enel si cum am mai spus poate trebuia sa incercam noi sa rezolvam. Dar oricum problema cu plata retroactiva a consumului era aceeasi, singura diferenta era ca anuntam si poate se rezolva si acum nu eram considerati hoti de curent. Intrebarea mea este ce putem face in situatia aceasta? Cel mai teama imi este sa nu fiu data in judecata si doamne fereste sa ajung la inchisoare tinand cont ca am un bebelus de crescut. Am avut perioade foarte, foarte negre in viata, faceam foamea la greu dar asa ceva niciodata nu am facut si nici nu ne-a trecut prin cap sa masluim un contor, apometru etc. Mai bine ramaneam fara utilitati decat asa. Fostul propietar poate sa fie tras la raspundere? Mentionez din nou ca Enel are in evidenta de mai mult timp un consum mai mic decat pana in momentul in care a inceput sa se inregistreze mai putin iar eu contract de vanzare cumparare din mai 2013 si problema dureaza de mai multi ani. Se poate ca eu sa raspund de consumul din mai 2013 pana in prezent iar fostul propietar cu ce s-a consumat inainte de aceasta data? Cui i se poate face dosar penal pentru ca e totusi caz penal.
Cel mai recent răspuns:
DinuX , utilizator
11:04, 10 Martie 2014