avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de crestere copil

Buna ziua,
O colega de-a mea este in concediu de crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului. Copilul implineste 1 an in aprilie, iar ea este insarcinata, urmand sa nasca in luna mai. Cum trebuie sa procedeze cu indemnizatia de crestere copil pt cel de-al doilea copil?
Cel mai recent răspuns: lenacryss , utilizator 11:46, 6 Martie 2014
1. - Daca este in CCC1 pana la varsta de 2 ani nui conteaza cand implineste copilul 1 an.
- CCC2 se acorda incepand cu ziua urmatoare aceleia in care inceteaza CCC1.

2. Deoarece al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 va proceda astfel:
- face o cerere catre angajator prin care solicita prelungirea suspendarii contractlului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2;
- ataseaza la cerere o coppie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil;

3. Cu decizia de prelungire a suspendarii CIM si cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil se prezinta la Primarie pentru a solicita indemnizatie pentru CCC2.

4. - Pe perioada de la data nasterii celui de al doilea copil si pana se termina CCC1 va primi, pe langa indemnizatia pentru CCC1, o suma de 600 lei lunar.
- Pentru a solicita aceasta suma se prezinta la Primarie.

Va multumesc frumos pentru raspuns.
O zi frumoasa va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere copil2 alina_lucia19 alina_lucia19 buna seara, sunt in crestere copil din decembrie 2011 pana in decembrie 2013, iar urmeaza sa nasc al doilea copil in august 2013. As vrea sa stiu daca dupa ce ... (vezi toată discuția)
Nastere la revenire din concediu crestere copil s_cris s_cris buna ziua, am o angajata la firma la care lucrez care trebuie sa revina din concediu crestere copil 2 ani la data de 20 august. dansa ne_a adus la cunostinta ... (vezi toată discuția)
Informatii privind concediul de crestere a copilului serbanc serbanc Buna ziua!Am un baietel care s-a nascut in decembrie 2011 si sunt in concediu de crestere 2 ani intre timp o sa nasc cel de al 2 lea copil in octombrie 2013 as ... (vezi toată discuția)