avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Compensare CAS si CASS
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Compensare CAS si CASS

Buna ziua,
Sunt titularul unei Intreprinderi Individuale si m-am intalnit cu o problema la finante, si va cer ajutorul.
Am depus declaratie 200 pentru anul 2013,cu pierdere.Cei de la finante mi-au compensat doar impozitul de 16% pe care il datoram pentru anul 2013, dar nu mi-au compensat si CAS-ul si CASS-ul.Se pot compensa aceste doua.Si daca da in ce temei legislativ.
Mentionez ca pe anul trecut nu am achitat nici un impozit.

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
palinciprian, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:39, 6 Martie 2014
Mergeti la casa de sanatate de care apartineti cu decizia de impunere primita in urma depunerii D200 si cu chitantele prin care sa dovediti ce plati ati facut in contul CASS in timpul anului precedent.
Pentru contributia la pensie nu e cazul caci acolo nu se compenseaza si sumele platite se considera contributie la pensia dumneavoastra.
Sa inteleg ca ce as mai putea deduce ar fi contributiile la CAS, dar la pensie trebuie sa platesc impozitul?
Din normele de aplicare a art. 296^22 cod fiscal
Contribuţiile de asigurări sociale de pensie plătite în anul fiscal în care au fost realizate venituri sub nivelul plafonului prevăzut de lege nu se restituie, acestea fiind luate în calcul la stabilirea stagiului de cotizare şi la stabilirea punctajului pentru pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala ingagaby ingagaby la ii se plateste cas si contributie la casa de pensie obligatoriu chiar daca nu am angajat? (vezi toată discuția)
Sistem real pentru pfa de a vinde legume fructe la piata debves debves Buna ziua!Mi-am facut pfa pentru a vinde legume fructe in piata.Mai trebuie depuse actele la finante pentru a determina sistemul de impozitare ,plati etc.Am ... (vezi toată discuția)
Daca am avut venit mic pe pfa mai platesc cas danmarius69 danmarius69 Buna ziua, In dec 2008-august 2010 mi-am infiintat un pfa pentru plata unor comisioane.In dec 2008 am incasat 380ron pentru care am platit impozit la fisc in ... (vezi toată discuția)