avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2152 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract de mandat pentru agent asigurari
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract de mandat pentru agent asigurari

Ce contributii se platesc pt un contract de mandat incheiat cu un broker de asigurari,cine le plateste si care este baza de calcul? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:22, 7 Aprilie 2014
16% impozit si 5,5% C.A.S.S. daca sunteti salariat la care se adauga 10,5% C.A.S. daca nu sunteti salariat. Toate se retin si se vireaza la fisc de broker.

Puteti opta sa vi se retina doar 10% impozit, dar eu nu recomand asta pentru ca diferenta de 6% va trebui platita toata odata pentru intregul an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventii civile noiembrie.2012 mihovicidaniela mihovicidaniela am o conventie civila pe trei luni conducator autocar la institutiile publice.Nu este salariat.ce retineri trebuie facute? (vezi toată discuția)
Contributii aferente pentru venit din contract de mandat cumulat cu pensia ursulina ursulina Bună ziua! Aş dori să ştiu, ce contribuţii se plătesc la un contract de mandat, persoana fiind preşedinte al asociaţiei de proprietari - ... (vezi toată discuția)
Conventie civila mikifulgutz mikifulgutz Este prima oara cand as dori sa fac o lucrare de instalatie cu conventie civila. Am un instalator foarte bun, il cunosc de mult si l-am recomandat multora, ... (vezi toată discuția)