avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare definitiva - cale de atac
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare definitiva - cale de atac

Buna ziua va rog frumos sa-mi ma lamuriti si pe mine intr-o problema si anume as dori sa stiu daca se mai poate face apel mai departe din moment ce s-a terminat procesul iar instanta a dat hotararea ca fiind HOTARARE DEFINITIVA ,nementinand faptul ca se poate face apel mai departe? Va multumesc,anticipat.
Cel mai recent răspuns: marystanga , utilizator 11:58, 14 Martie 2014
Vreti sa spuneti ca s-a mentionat gresit pe hotarare ca fiind definitiva desi exista calea apelului? sau care este situatia, descrieti exact.
patrascu razvan a scris:

Vreti sa spuneti ca s-a mentionat gresit pe hotarare ca fiind definitiva desi exista calea apelului? sau care este situatia, descrieti exact.

Nu procesul s-a terminat si s-a dat hotararea definitiva si doream sa stiu daca o astfel de hotarare se mai poate ataca din moment ce este specificat ca fiind definitiva si nici nu este mentinat faptul ca in termen de 10 zile se mai poate face apel sau recurs.
Hotararea spune asa:
*Respinge apelurile facute de catre parti impotriva sentintei penale data de catre tibunal pe care o mentine ca fiind corecta.Hotarare definitiva.*
Hotararea fiind data de catre curtea de apel.
Imi puteti va rog spune daca o astfel de hotarare se mai poate ataca? Va multumesc.
Mai sunt caile extraordinare de atac care se pot exercita numai pentru motivele strict si limitativ prevazute de lege, recursul in casatie numai pentru 5 motive care vizează legalitatea, contestaţia în anulare pentru vicii de procedură, nelegală constituire sau compunere a completului, lipsa asistenţei juridice şi revizuirea pentru aspecte noi, ivite ulterior pronunţării hotărârii definitive, inclusiv declararea ca neconstituţională a textului de lege pe care s-a întemeiat hotărârea definitivă.
patrascu razvan a scris:

Mai sunt caile extraordinare de atac care se pot exercita numai pentru motivele strict si limitativ prevazute de lege, recursul in casatie numai pentru 5 motive care vizează legalitatea, contestaţia în anulare pentru vicii de procedură, nelegală constituire sau compunere a completului, lipsa asistenţei juridice şi revizuirea pentru aspecte noi, ivite ulterior pronunţării hotărârii definitive, inclusiv declararea ca neconstituţională a textului de lege pe care s-a întemeiat hotărârea definitivă.

Multumesc foarte mult pentru raspunsul dat. As vrea totusi daca se poate sa-mi explicati putin despre ce este vorba in urmatoarea decizie penala:
Extras de pe minuta deciziei penale nr 32/Ap
Din 5 martei 2014
In numele legii
decide:
Respinge apelurile declarate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bv,partea responsabila civilmente ANP-ul si inculpatul impotriva sentintei penale a tribunalului Bv,pe care o mentine.
Definitiva.
Pronuntata in sedinta publica azi,5 marteie 2014.
Va multumesc, cu respect.
Ca s-a mentinut hotararea instantei de fond.

Alte discuții în legătură

Ce inseamna minuta penala marystanga marystanga Buna seara a-ti putea va rog sa-mi spuneti daca aceasta hotarare este una adefinitiva si anume: Extras de pe minuta deciziei penale ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca o hotarare definitiva prin recurs? marystanga marystanga Buna ziua as dori sa va intreb daca conform deciziei penale data de catre Curtea de Apel in care respinge apelurile declarate impotriva sentintei penale data ... (vezi toată discuția)
Omor calificat marystanga marystanga Buna seara. In anul 2008 in luna octombrie tatal a doua fetite minore in varsta de 29 de ani a fost arestat deoarece a fost prin fara carnet la volanul unei ... (vezi toată discuția)