Buna ziua. As vrea sa stiu care este procedura de recuperare a pensiei alimentare ?
Mentionez ca fostul sot nu a trimis pensia alimentara justificand ca nu are un loc de munca, deci niciun venit, dar eu stiu ca lucreaza "la negru" si castiga foarte bine.
De cat timp nu a mai platit ?
Fie apelati la executor si daca e din ce , va recuperati si cheltuielile cu executarea, fie ii faceti plangere la politie pentru abandon de familie.
termenul de prescriptie pentru pensie alimentara este(tot) de 3 ani-adica o puteti cere numai pt ultimii 3 ani. Hotararea instantei in privinta pensiei alimentare este executorie insa daca el nu are nici un castig legal va fi greu sa il executati. daca va datoreaza o suma care sa merite efortul si el mai are ceva bunuri incercati sa le recuperati in acest sens.
Apelati la un executor judecatoresc care va solicita instantei incuviintarea executarii. Dupa ce primeste incuviintarea se va face o somatie debitorului, i se va pune in vedere acestuia sa indice veniturile si bunurile pe care le detine.
Daca are ceva pe numele lui veti putea obtine plata retroactiv pe ultimii 3 ani a pensiei de intretinere.
Va trebui insa sa achitati executorului un onorariu si cheltuielile de executare.
Pensia alimentara
lenutaa
Buna.Parintii mei au divortat la nasterea mea,eu am ramas in custodia mamei iar tatal meu nu mi-a platit deloc pensia alimentara,am 17 ani si cateva luni...ce ... (vezi toată discuția)