avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru 8 cu 4 continuu timp de 6 zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru 8 cu 4 continuu timp de 6 zile

Buna ziua,
am o intrebare legata de legalitatea unui anumit program de lucru:

daca o persoana lucreaza la program continuu de 8 cu 4 ore repaus si iar 8 cu 4, timp de 6 - 7 zile, in conditiile in care nu pleaca acasa de la munca in aceasta perioada si in cele 4 ore de repaus presteaza si alte activitati legate de serviciu, ceea ce nu-i ofera posibilitatea de somn decat aprox 2-3 ore din 4, este legal sa fie platit doar pentru cele 16 ore din 24, conform Codului Muncii?
Trebuie sa specific faptul ca liberele pentru zilele de sarbatoare se acorda corect, dupa cele 6-7 zile.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 21:54, 6 Martie 2014
Acel program de lucru nu este legal. Conf art 135 alin 2 CM în cazul muncii în schimburi, repausul nu poate fi mai mic de 8 ore între schimburi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grafic de lucru in doua schimburi AureliaDochian AureliaDochian Buna ziua, Va rog frumos sa-mi raspundeti cum este corect si conform codului muncii programul de lucru in doua schimburi? Normal,eu stiam - o saptamana ... (vezi toată discuția)
Pontaj paznic unitate scolara geoo83 geoo83 Orele de lucru ale paznicilor din scoala se face in ture 12/24 - 12 /48. Va rog sa -mi spuneti care este numarul orelor de liber cu care vor fi compensati ... (vezi toată discuția)
Timp de odihna micro40 micro40 Buna ziua. as dori sa stiu care este timpul de odihna dupa 8 ore de munca , timp in care eu nu pot fi chemat din nou la munca. Mentionez ca lucrez in ture de 8 ... (vezi toată discuția)