avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Divort si partaj

As dori sa stiu ce documente imi trebuie pentru partaj,cine se ocupa cu partajul si daca se poate as vrea sa stiu cam cat costa.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:07, 6 Martie 2014
ca taxe va costa 3% din valoare bunurilor pe care doriti sa le impartiti. La asta se adauga onorariul unui avocat daca doriti ca cineva sa va indrume (asa va sfatuiesc daca nu sunteti in acord cu sotia). O puteti face de comun acord prin mediere si veti plati doar 1,5% + taxa mediatorului (mult mai mica decat a avocatului).Partajul se poate face la notar (aceleasi taxe), in instanta sau la mediator. Se poate face impreuna cu divortul sau separat.
daca apelati la varianta prin mediere, un mediator abil va puncteaza totul in Acordul de mediere, adica decizia de a divorta, si modul exact de impartire a bunurilor imobile si mobile, dupa o listare a acestora. Acordul de mediere se consfinteste de instanta cu o taxa de 20 lei + 50% din taxa de timbru care s-ar datora daca conflictul s-ar fi solutionat prin instanta. Consfintirea se face pe procedura simpla, necontencioasa si se da un termen scurt de cateva zile ori sapt, depinde de jud, la care se ia consmtamantul pentru cele contracate si agreate in mediere, dupa care instanta emite o HOTARARE ce este titlu executoriu.

Taxele sunt la valoare (dupa valoarea de impunere sau cea din grila notarilor, depinde). Actele necesare sunt in functie de varianta aleasa, la notar, in instanta?...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - taxe, procedura ContSters338232 ContSters338232 Buna ziua! Care sunt taxele pentru a deschide un partaj? Si care este procedura? (vezi toată discuția)
Partaj IRINA86RO IRINA86RO BUNA ZIUA, Am un apartament cumparat impreuna cu fostul sot si am dori sa facem partajul dar nu stim cum ar fi mai ieftin ,sa facem partajul prin tribunal sau ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord mihai2petru mihai2petru eu si sotia mea vrem sa divortam problema este ca avem doi copii de 2 ani si sunt dispus sa platesc pensie alimentara dar nu vrem sa cheltuim pe avocati se ... (vezi toată discuția)